Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Tο κουβάρι των παραμυθιών «ξεδιπλώνεται» για 13η χρονιά στην Κέα

Tο κουβάρι των παραμυθιών «ξεδιπλώνεται» για 13η χρονιά στην Κέα

Για 13η συνεχόμενη χρονιά θα ξεδιπλωθεί το κουβάρι των παραμυθιών στην Κέα από τις 17 έως τις 26 Ιουλίου 2015 υπό τον τίτλο «Η αρπαγή της Ευρώπης». Οι ήρωες των παραμυθιών θα ξεπροβάλλουν στις ακρογιαλιές, στις πλατείες, στα λιθόστρωτα μονοπάτια, στα αλώνια και στις πηγές της Κέας και θα αφηγηθούν παραμύθια σε μικρούς και μεγάλους. […]

Για 13η συνεχόμενη χρονιά θα ξεδιπλωθεί το κουβάρι των παραμυθιών στην Κέα από τις 17 έως τις 26 Ιουλίου 2015 υπό τον τίτλο «Η αρπαγή της Ευρώπης».

Οι ήρωες των παραμυθιών θα ξεπροβάλλουν στις ακρογιαλιές, στις πλατείες, στα λιθόστρωτα μονοπάτια, στα αλώνια και στις πηγές της Κέας και θα αφηγηθούν παραμύθια σε μικρούς και μεγάλους.

Φέτος, μέσω της διοργάνωσης Federation for European Storytelling (FEST) θα φιλοξενηθούν στο νησί ογδόντα εκπρόσωποι οργανισμών, αφηγητές από είκοσι χώρες -από την Ευρώπη έως τον Καναδά και τη Νότια Κορέα.

Μύθοι και παραμύθια από πολιτισμούς του κόσμου και από τοπικές παραδόσεις σε κάθε γωνιά της γης, ανταμώνουν στην Κέα για να ακουστούν και να διαδοθούν.

Ερωτήματα από την Ισπανία για την αθανασία, τσιγγάνικες ιστορίες από την Ανδαλουσία για τη Σελήνη και το γιο της Φωτιάς, διλήμματα από την Αγγλία για επιλογές της ζωής και ιστορίες από τη Σουηδία για το πόσο σημαντικό είναι να τηρείς την υπόσχεση που δίνεις. Μια πριγκίπισσα από τη Γερμανία αρνείται να είναι θύμα της άτυχης μοίρας της και παίρνει τη ζωή στα χέρια της, ένας άντρας πλάθεται από γαλλικά και ιταλικά γυναικεία χέρια, ένας Ουαλός βασιλιάς κρύβει τα αλογίσια του αυτιά και ένα φίδι από την Κορέα μεταμορφώνεται σε άντρα για την αγάπη μιας γυναίκας. Η πανούργα κόρη του διαβόλου εξαπατά μια νύφη στην Τουρκία και ο αρχαίος σουμεριακός μύθος μας εξιστορεί τις περιπέτειες μιας θεάς που φτάνει στον κάτω κόσμο για να σώσει τον αγαπημένο της.

Το ελληνικό πρόγραμμα αφηγήσεων

Ο μυθολογικός ήρωας της Κέας και τεχνίτης της μελισσοκομίας Αρισταίος, θα ανοίξει το φετινό πρόγραμμα των αφηγήσεων. Ο Μέγας Αλέξανδρος με τη βοήθεια του Καραγκιόζη σκοτώνει το καταραμένο φίδι. Η γενιά των Ατρειδών φανερώνει τον μυθολογικό της κύκλο, ο Μινώταυρος στην Κνωσό μας μπλέκει στο σκοτεινό του λαβύρινθο και ο δράκος του νερού μας ταξιδεύει στην αρχαία Κύπρο. Η ιστορία του Κωνσταντή, μια κυκλαδίτικη παραλλαγή του Αλαντίν, μας αποκαλύπτει τα σημαντικότερα εφόδια στη ζωή και τέσσερις άθλοι του Ηρακλή φωτίζουν το φόβο και το θάρρος. Η ελιά, το στάρι και το αμπέλι ακούγονται στο ρυθμό του πιο αρχέγονου μουσικού οργάνου, του ίδιου του σώματος. Ιστορίες και παραμύθια εμπνευσμένα από τους Ζαπατίστας και την Ανατολή μας φανερώνουν τα καλά κρυμμένα όνειρα στον κόρφο των ανθρώπων και η κυρά Θάλασσα μας αφηγείται παραμύθια αλμυρά, γεμάτα με τραγούδια μυρωδάτα. Οι ιστορίες της Κέας για το «Κείον το νόμιμον» και τις Αμαδριάδες, τον Λιόντα και τις εφτά πηγές της Ιουλίδας, ξεδιπλώνουν όλο το κουβάρι των ιστοριών της Γιορτής Παραμυθιών.

Tο κλείσιμο της Γιορτής θα γίνει με παραδοσιακές μουσικές και τραγούδια από όλη την Ελλάδα.

Η Γιορτή Παραμυθιών οργανώνεται από το Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών, με την αιγίδα και τη στήριξη του Δήμου Κέας, την συμπαράσταση του Πολιτιστικού Συλλόγου «Σιμωνίδης ο Κείος», του Μουσείου Αγροτικής, Λαογραφικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, και του Συλλόγου Γυναικών «Η Μελίτη».

Η Καλλιτεχνική Διεύθυνση της Γιορτής Παραμυθιών είναι του Γιώργου Ευγενικού

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

entertainment.in.gr

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024