Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Yoga στα 50 μέτρα από το έδαφος και θέα την Ακρόπολη

Yoga στα 50 μέτρα από το έδαφος και θέα την Ακρόπολη

Η Yoga Instructor Ειρήνη Δαμανάκη, μιλά στο in.gr για το μάθημα yoga που θα πραγματοποιηθεί στα 50 μέτρα πάνω από το έδαφος, στο εστιατόριο του Dinner in the Sky.

Τζωρτζίνα Ντούτση

Ότι η yoga μας χαρίζει ευεξία και μας κάνει να νιώθουμε ιδιαίτερα ανάλαφροι το γνωρίζαμε. Το ότι θα νιώθαμε όμως τόσο ανάλαφροι ώστε να πετάξουμε -στην κυριολεξία- στα ουράνια (και δη της Αττικής) αυτό ομολογουμένως δεν το είχαμε σκεφτεί…

Όσοι βάλουν λοιπόν το χέρι λίγο πιο βαθιά στην τσέπη (60 ευρώ ανά άτομο), θα μπορέσουν να νιώσουν αυτήν τη μοναδική αίσθηση του να κάνουν yoga στα 50 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της γης και συγκεκριμένα στο αιωρούμενο «εστιατόριο» του Dinner In the Sky που από ό,τι φαίνεται δεν σταματά να εκπλήσσει το κοινό.

Έτσι, μετά το φαγητό, τα cocktails ή το stand up comedy, σειρά έχουν οι ασκήσεις yoga στον αττικό ουρανό, με θέα την Ακρόπολη, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στον κόσμο. Η απογείωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις 29 Ιουνίου 2015 στις 6 το απόγευμα από την Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων, με τη Yoga Instructor Ειρήνη Δαμανάκη να δείχνει στους συμμετέχοντες αναπνοές σε συνδυασμό με mudras και κινήσεις ώστε να χαλαρώσουν και να απολαύσουν τη θέα. Η ιδιαίτερη αυτή πτήση θα περιλαμβάνει και refreshment cocktails.

To in.gr μίλησε με την Ειρήνη Δαμανάκη, η οποία μας ενημέρωσε αναλυτικά για όλα όσα θα συμβούν στις 29/6 στον ουρανό της Αττικής.

Τη Δευτέρα (29/6) θα απογειωθείτε στα 50 μέτρα από το έδαφος για να μυήσετε 22 ανθρώπους στα μυστικά της yoga, με το Dinner In the Sky. Πείτε μας δυο λόγια για τη διαδικασία. Ποιες oi τεχνικές της yoga και πώς θα πραγματοποιηθούν στην πλατφόρμα του Dinner in the sky;

– «Θα προσπαθήσω να σας το εξηγήσω, αλλά η εμπειρία δεν συγκρίνεται πραγματικά. Θα ξεκινήσουμε αρχικά με Yoga στο έδαφος και στη συνέχεια θα απογειωθούμε στα 50 μέτρα όπου εγώ μαζί με έναν καλεσμένο ή συμμετέχοντα θα παραμείνουμε όρθιοι αλλά δεμένοι στο κέντρο της πλατφόρμας, ενώ οι υπόλοιποι θα βρίσκονται δεμένοι στα καθίσματα του εστιατορίου. Όλες οι στάσεις (asanas όπως λέγονται στη yoga) θα πραγματοποιούνται από εμάς στο εσωτερικό σε όρθια στάση, με αναπνοές και κινήσεις των χεριών -mundras- που αντίστοιχα θα εκτελούν οι υπόλοιποι στις θέσεις τους. Ο έλεγχος της αναπνοής και η συγκέντρωση για να επιτευχθεί αυξάνει τη ζωτικότητά μας και τη νοητική μας εστίαση επεκτείνοντας τη συνειδητότητα. Η αναπνοή δρα σαν γέφυρα προς το νευρικό μας σύστημα. Όντας λοιπόν δεμένοι και βιώνοντας ένα αίσθημα πίεσης και περιορισμού, κάτι αντίστοιχο με την δυσφορία που μας προκαλούν οι δυσκολίες και τα προβλήματα στην καθημερινότητά μας, αλλάζουμε την αναπνοή μας. Κι όταν αλλάζει η αναπνοή μας αλλάζει και η διάθεση. Η συνειδητή αναπνοή είναι μια ασύλληπτη πηγή ενέργειας. Πόσο μάλλον όταν συνδυάζεται με την απεραντοσύνη του ουρανού και την θετική ενέργεια όλων όσων συμμετέχουν. Και φυσικά με πολύ χαμόγελο και διάθεση να διασκεδάσουμε.»

Για όσους ενδεχομένως αναρωτιούνται, η διαδικασία θα είναι ασφαλής; Επιπλέον, ποια η διάρκεια του μαθήματος;
– «Η διαδικασία είναι απολύτως ασφαλής. Για την ακρίβεια, δεν ένιωσα ούτε στιγμή ανασφάλεια. Τηρούνται αυστηρα οι κανονισμοί κι έχουμε μαζί μας τον υπέυθυνο ασφαλείας. Η διάρκεια του μαθήματος συνολικά -κάτω κι επάνω- θα είναι 1.30-2 ώρες.»

Σε φωτογραφίες σας είδαμε να έχετε ήδη απογειωθεί και να εκτελείτε μερικές ασκήσεις. Πώς νιώσατε όταν βρεθήκατε στα ουράνια, κάνοντας yoga για τις ανάγκες της φωτογράφησης;
– «Η εμπειρία ήταν καταπληκτική. Ένιωσα απελευθερωμένη, ανέπνεα και εκτελούσα τις ασκήσεις με πολύ μεγαλύτερη άνεση από ό,τι συνήθως, παρόλο που ήταν πιο δύσκολο, και στο τέλος η ευεξία που είχα ήταν απίστευτη.»

Πώς προέκυψε η ιδέα για το Υoga at Dinner in the Sky;
– «Από μια απλή ερώτηση… Πώς να κάνεις yoga δεμένος; Οι καλύτερες ιδέες είναι εκείνες που έρχονται στο μυαλό σου ξαφνικά. Οι Αλέξανδρος Παπαδόπουλος και Στάθης Σπίνος, οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου και φίλοι, με κάλεσαν να ανέβω να το δοκιμάσω ρωτώντας αν γίνεται να κάνεις yoga δεμένος. Με το που ανέβηκα η αίσθηση του δεσίματος για την ασφάλειά μου (που δεν είναι κάτι φοβερό, αλλά είναι διαφορετικό) μου δημιούργησε την ανάγκη να κάνω κινήσεις της yoga και αναπνοές για να δω πώς μπορώ να τις εκτελέσω και να βιώσω διαφορετικά συναισθήματα. Τα υπόλοιπα ήρθαν σαν φυσική εξέλιξη στο μυαλό μου.»

Πώς θα αντιμετωπιστεί το ενδεχόμενο, αν νιώσει άβολα κάποιος από τους συμμετέχοντες όταν βρεθείτε στα 50 μέτρα;
– «Είναι ήδη κάτι που έχει προβλεφθεί και ενημερώνονται όλοι από τη στιγμή που θα ανέβουμε, πως εφόσον υπάρξει τέτοιο ενδεχόμενο, σε λιγότερο από 5 λεπτά θα είμαστε στο έδαφος όλοι.»

Θα επαναληφθούν αυτά τα μαθήματα στο Dinner in the Sky και αν ναι, κάθε πότε;
– «Ο κόσμος ανταποκρίθηκε πολύ στο νέο αυτό τρόπο μαθήματος παρά το γεγονός ότι είναι καλοκαίρι και βρισκόμαστε και σε δύσκολη περίοδο. Ξεκινάμε τώρα στις 29 Ιουνίου για πρώτη φορά και θα ενημερώσουμε αν και πότε θα επαναληφθούν. Πιστεύουμε όμως ότι θα επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Θα σας κρατάμε ενήμερους!»

Τι συμβουλές έχετε να δώσετε σε αυτούς που θέλουν να το τολμήσουν, αλλά έχουν τους ενδοιασμούς τους, λόγω του μεγάλου ύψους;
– «Μα ακριβώς αυτοί θα έπρεπε να το προτιμήσουν. Γιατί με τη διαχείριση της αναπνοής, τη συγκέντρωση και τις κινήσεις που θα κάνουμε, αντιμετωπίζουμε τις φοβίες που έχουμε: πίεση, στρες και καταστάσεις που μας προκαλούν δυσφορία. Και φυσικά περνάμε καταπληκτικά και γελάμε πολύ. Κάτι που το χρειαζόμαστε πραγματικά όλοι.»

Ποια θα ήταν η απάντηση σε όσους κρίνουν πως η τιμή είναι απαγορευτική ή υπερβολική για αυτή την εκδήλωση;
– «Η τιμή της εκδήλωσης είναι εκείνη που θα πληρώσει κάποιος για να ανέβει στο Dinner in the Sky και να πιει ένα cocktail. Εμείς μέσα σε αυτή την τιμή έχουμε ήδη προσθέσει το μάθημα yoga πριν ανέβουμε στην πλατφόρμα, refreshment cocktail απο το εστιατόριο ΓΗ και το μάθημα επάνω στο εστιατόριο. Θεωρώ ότι για κάτι τόσο διαφορετικό και πρωτοποριακό η τιμή είναι λογική. Παρόλα αυτά, στην πορεία θα το δούμε και πάλι, αν χρειαστεί.»

Προσφάτως και λόγω των εορτασμών της Παγκόσμιας Ημέρας Yoga, με ανακοίνωσή της η Εκκλησία της Ελλάδος, την καταδικάζει λέγοντας πως «δεν έχει καμία θέση στη ζωή των χριστιανών», αφού είναι θεμελιώδες κεφάλαιο του ινδουισμού. Ποια είναι η γνώμη σας ως Yoga και Fitness Instructor;
– «Τι να σας πω, απορώ πραγματικά… Τι θα πει είναι θεμελιώδες κεφάλαιο του ινδουισμού; Εμένα ποτέ κανείς δε μου δίδαξε τον ινδουισμό όσα χρόνια κάνω Yoga. Οι βασικές αρχές της Yoga, τα 8 σκέλη της, μας μαθαίνουν να έχουμε ηθικούς φραγμούς για τις πράξεις μας απέναντι στην κοινωνία. Να σεβόμαστε τον εαυτό μας και να μην επιδιώκουμε μόνο υλικά αγαθά. Να έχουμε πάντα θετική διάθεση και ενέργεια και να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι. Να βοηθάμε όσο μπορούμε τους γύρω μας. Να κατευθύνουμε το νου μας πέρα από τις αισθήσεις μας. Βλέπετε εσείς κάτι κακό σ’αυτό;
Στα κείμενα της yoga δεν αναφέρεται το όνομα κανενός Θεού. Αυτό είναι προσωπική απόφαση του καθενός μας. Δεν χρειάζεται να πω πολλά πράγματα. Θα σας πω μόνο ότι όταν κάτι κάνει τους ανθρώπους καλύτερους και πιο ευτυχισμένους, αρκεί. Δεν χρειαζόμαστε άλλη δυστυχία, θλίψη, κριτική και αφορισμούς. Χρειαζόμαστε αγάπη και θετική ενέργεια. Κι εμένα καθώς και χιλιάδες άλλους ανθρώπους η Yoga μάς έχει βοηθήσει να το πετύχουμε. Τα συμπεράσματα δικά σας.

entertainment.in.gr

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024