
Από τους Δήμους «περνά» η ομαλή καταβολή των συντάξεων
Μπορεί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας να διαβεβαίωσε χθες Κυριακή πως μισθοί και συντάξεις θα καταβληθούν κανονικά στο τέλος του Ιουνίου, ωστόσο για να γίνει αυτό θα πρέπει οι ΟΤΑ και τα ασφαλιστικά ταμεία να εξακολουθήσουν να καταθέτουν στην Τράπεζα της Ελλάδος τα ταμειακά τους διαθέσιμα.
Μπορεί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας να διαβεβαίωσε χθες Κυριακή πως μισθοί και συντάξεις θα καταβληθούν κανονικά στο τέλος του Ιουνίου, ωστόσο για να γίνει αυτό θα πρέπει οι ΟΤΑ και τα ασφαλιστικά ταμεία να εξακολουθήσουν να καταθέτουν στην Τράπεζα της Ελλάδος τα ταμειακά τους διαθέσιμα.
Απαντώντας σε σχετικό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung που ανέφερε πως οι Έλληνες συνταξιούχοι και οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι ότι οι μισθοί τους για τον Ιούνιο δεν θα καταβληθούν στο σύνολο τους, ο κ. Μάρδας ανέφερε πως οι μισθοί και οι συντάξεις θα καταβληθούν κανονικά.
«Επιδιώκουμε να καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας και σύμφωνα με τα δεδομένα αυτά, καλύπτονται μισθοί και συντάξεις και άλλες υποχρεώσεις που έχει το κράτος», δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Μάρδας.
Η Frankfurter Allgemeine Zeitung επικαλείτο έκθεση των δανειστών σύμφωνα με την οποία λείπουν για την καταβολή των υποχρεώσεων του Δημοσίου από 2 έως 3,6 δισ. ευρώ την ίδια στιγμή που τα φορολογικά έσοδα έχουν καταρρεύσει.
Πληροφορίες του in.gr αναφέρουν πως αν τα ασφαλιστικά ταμεία και κυρίως οι Δήμοι και οι Περιφέρειες δεν τοποθετήσουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στον ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος, τότε πολύ δύσκολα θα καλυφθεί το κενό των περίπου 600 εκατ. ευρώ που σήμερα προσπαθεί να βρει το υπουργείο Οικονομικών.
Στη βάση αυτή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας αναμένεται να έχει νέες επαφές τόσο με τον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση, όσο και με τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Στρατούλη για τη διασφάλιση των σχετικών ποσών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ανδρουλάκης: Η Ευρυτανία αξίζει περισσότερα. Αξίζει ανθρώπους, ανάπτυξη, μέλλον – Νέο βίντεο στο TikTok
- Ιστορικό πανελλήνιο ρεκόρ από τον Γιώργο Φρανκς στα 400 μέτρα
- ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ποιοι πάνε ταμείο έως 5 Ιουνίου – Τα ποσά
- Πέθανε η πρώην σύζυγος του Τζορτζ Λούκας, Μάρσια, βραβευμένη με Όσκαρ μοντέρ του Star Wars
- Chevron’s Block 10 Bet Rests on Promising Seismic Data
- Μάικ Τζέιμς: «Για εσάς είναι μεγάλη ομάδα η Ζαλγκίρις; Εγώ δεν τη θεωρώ μεγάλη»