Καρτ-ποστάλ υπογεγραμμένη από τον Πικάσο πουλήθηκε για 166.000 ευρώ
Μια καρτ-ποστάλ υπογεγραμμένη από τον Πάμπλο Πικάσο πουλήθηκε σήμερα, Σάββατο, σε δημοπρασία στη Γερμανία για το ποσό-ρεκόρ των 166.000 ευρώ.
Μια καρτ-ποστάλ υπογεγραμμένη από τον Πάμπλο Πικάσο πουλήθηκε σήμερα, Σάββατο, σε δημοπρασία στη Γερμανία για το ποσό-ρεκόρ των 166.000 ευρώ.
Το ποσό αυτό αποτελεί «παγκόσμιο ρεκόρ για μια καρτ-ποστλ», σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο οίκος δημοπρασιών Γκέρτνερ που εδρεύει στο Μπίτιγκχαϊμ-Μπίσινγκεν, κοντά στη Στουτγκάρδη.
Ο αγοραστής είναι συλλέκτης από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, που πλειοδότησε μέσω τηλεφώνου και θα πληρώσει συνολικά πάνω από 200.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένης και της προμήθειας.
Η καρτ-ποστάλ εικονίζει μια απλή άποψη του Πο της νότιας Γαλλίας και εστάλη από τον Πικάσο στις 5 Σεπτεμβρίου 1918 στον φίλο του, τον διάσημο ποιητή Γκιγιόμ Απολινέρ. Όμως, αντί να γράψει λίγα λόγια στο πίσω μέρος της κάρτας, ο ζωγράφος σχεδίασε ένα σκίτσο και το υπέγραψε.
Η κάρτα δεν έφτασε ποτέ στον παραλήπτη: ο Πικάσο είχε γράψει το όνομα του ποιητή στα ισπανικά (Don Guillermo Apollinaire) με αποτέλεσμα τα γαλλικά ταχυδρομεία να την επιστρέψουν στον αποστολέα. Τέσσερις μήνες αργότερα ο Απολινέρ, εξασθενημένος και από τον τραυματισμό του κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, πέθανε από την ισπανική γρίπη.
Ο οίκος δημοπρασιών εξήγησε ότι η κάρτα ήρθε στην κατοχή του από έναν γάλλο επιχειρηματία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Χιλιάδες συλλήψεις σε επιχείρηση της Interpol για τη διαδικτυακή απάτη –
- Πέθανε η ακτιβίστρια Πάολα Ρεβενιώτη: «Αναπνέουμε πιο ελεύθερα χάρη σε εκείνη»
- Θεσσαλονίκη: Διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση ο νεαρός που έκανε βουτιά στο νερό και έσπασε τον αυχένα του
- Ο Λεμπρόν… σκέφτεται τους Χιτ του Γιάννη: «Οι τρεις ομάδες που εξετάζει για το επόμενο βήμα»
- Το… δώρο του Ερντογάν στους ηγέτες του ΝΑΤΟ – Γιατί ο Στάρμερ δεν το πήρε μαζί του
- Άργος: Στο μικροσκόπιο της βαλλιστικής οι 13 κάλυκες και οι τρύπες από σφαίρες στον τοίχο – Βίντεο από το σημείο
- Θάλεια Ματίκα – Τάσος Ιορδανίδης: Επεισοδιακή παράσταση στο Κιλκίς λόγω μιας ακρίδας
- Στον Ολυμπιακό ο Ζότα Σίλβα! (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442