Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Δίκοπο μαχαίρι» η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής, εκτιμά ο αυστριακός ΥΠΟΙΚ

«Δίκοπο μαχαίρι» η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής, εκτιμά ο αυστριακός ΥΠΟΙΚ

Τον σκεπτικισμό του για το γεγονός ότι η υπόθεση της Ελλάδας έχει περάσει τώρα στο επίπεδο των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, κάτι που ο ίδιος θεωρεί «δίκοπο μαχαίρι», εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Χανς Γεργκ Σέλινγκ.

Τον σκεπτικισμό του για το γεγονός ότι η υπόθεση της Ελλάδας έχει περάσει τώρα στο επίπεδο των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, κάτι που ο ίδιος θεωρεί «δίκοπο μαχαίρι», εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Χανς Γεργκ Σέλινγκ, πριν τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο Λουξεμβούργο την Παρασκευή, διατεινόμενος πως η ΕΕ δεν μπορεί να κάνει κάποιο επιπλέον βήμα και πως η μπάλα βρίσκεται αποκλειστικά στην Ελλάδα.

Κατά την άποψή του, η παραπομπή του ζητήματος σε πολιτικό επίπεδο είναι «κατά πολύ, δίκοπο μαχαίρι», όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται τελικά στο Eurogroup, το οποίο και φέρει την ευθύνη για αυτές, και το να συγκαλείται Σύνοδος Κορυφής, που πιθανόν δεν είναι δυνατό να προετοιμαστεί, διότι το Σαββατοκύριακο δεν θα υπάρξουν αποφάσεις, ο ίδιος δεν θεωρεί ιδιαίτερα σκόπιμο.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, το αν το βράδυ της Δευτέρας μπορεί να επιτευχθεί λύση στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής δεν μπορεί να εκτιμηθεί αυτή τη στιγμή, όπως επίσης κανένας δεν γνωρίζει αν οι Έλληνες θα κάνουν κάποια κίνηση και θα έλθουν με νέες προτάσεις, πάντως χθες οι συνομιλίες δεν προχώρησαν.

Ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών διέψευσε ότι ο Έλληνας ομόλογός του Γιάνης Βαρουφάκης κατέθεσε νωρίτερα στο Eurogroup νέες ιδέες καθώς, όπως είπε, «ο Βαρουφάκης ανακοίνωσε ότι έφερε μία νέα πρόταση, η οποία όμως δεν είναι νέα, αλλά είναι η πρόταση του ”φρένου” ελλείμματος, που ήθελαν ήδη από παλιά οι Έλληνες και που δεν είναι τίποτε το νέο».

Ο Χανς Γεργκ Σέλινγκ ανέφερε ότι με τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωζώνης, οι υπουργοί Οικονομικών θα έχουν να συζητήσουν ποια στάση θα κρατήσουν, και πρόσθεσε ότι οι υπουργοί Οικονομικών ενεργούν στη βάση του αποκαλούμενου «Μνημόνιου κατανόησης» στο πλαίσιο της απόφασης που είχαν λάβει τον Φεβρουάριο, και στην οποία προβλέπεται μια ευελιξία που δεν γίνεται αποδεκτή από τους Έλληνες, ωστόσο οι υπουργοί Οικονομικών δεν μπορούν να κάνουν άλλο βήμα.

Τέλος, ο ίδιος απάντησε καταφατικά σε ερώτηση εάν -εξαιτίας της συνεχιζόμενης κρίσης και της απόσυρσης χρημάτων από τον ελληνικό πληθυσμό από τις τράπεζες- οι Αυστριακοί τουρίστες που αυτή την εποχή βρίσκονται στην Ελλάδα θα μπορούν την ερχόμενη Δευτέρα να κάνουν ανάληψη χρημάτων από τις τράπεζες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024