Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Ιορδανία συνέλαβε τον κύριο ύποπτο για την επίθεση του 1982 στο Παρίσι

Η Ιορδανία συνέλαβε τον κύριο ύποπτο για την επίθεση του 1982 στο Παρίσι

Η γαλλική εισαγγελία ανακοίνωσε πως οι αρχές της Ιορδανίας συνέλαβαν τον κύριο ύποπτο για την επίθεση του 1982 στην εβραϊκή συνοικία του Παρισιού. Η Γαλλία ζήτησε την έκδοσή του, αλλά δεν γνωρίζει ακόμη πόσο θα διαρκέσει η διαδικασία.

Η γαλλική εισαγγελία ανακοίνωσε πως οι αρχές της Ιορδανίας συνέλαβαν τον κύριο ύποπτο για την επίθεση του 1982 στην εβραϊκή συνοικία του Παρισιού.

Η επίθεση είχε γίνει στο εστιατόριο Goldenberg στο Μαραί, στο κέντρο του Παρισιού, και έμεινε στην ιστορία ως το χτύπημα στη Rue des Rosiers (από το όνομα του δρόμου). Είχαν σκοτωθεί έξι άτομα και είχαν τραυματιστεί 22.

Εκπρόσωπος της γαλλικής εισαγγελίας ανακοίνωσε την Τετάρτη πως οι ιορδανικές αρχές συνέλαβαν την 1η Ιουνίου τον Σουχάρ Μουχάμαντ Χασάλ Χαλίλ αλ Αμπάσι.

Σε βάρος του 62χρονο σήμερα αλ Αμπάσι, γνωστού και ως «Αμτζάντ Ατά», είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα. Για την ίδια υπόθεση καταζητούνται άλλα δύο άτομα, επίσης Παλαιστίνιοι.

Το Παρίσι τον θεωρεί εγκέφαλο της επίθεσης. Η Γαλλία ζήτησε την έκδοσή του, αλλά δεν γνωρίζει ακόμη πόσο θα διαρκέσει η διαδικασία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024