Σας έχουμε μια τέλεια ιδέα που συνδυάζει το κατ’ εξοχήν καλοκαιρινό φρούτο με το κοκτέιλ. Δημιουργικά, μεθυσμένα και λαχταριστά κυπελλάκια από καρπούζι που θα ενθουσιάσουν, σε πάρτι ή δεξίωση, με το πόσο εμπνευσμένα και δροσιστικά είναι. Ταϊλανδέζικη συνταγή, με άρωμα βασιλικού και λεμονόχορτου, αυτά τα μίνι κοκτέιλ, είναι ότι πρέπει.

ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ
Για το απλό σιρόπι:
1 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
3 κοτσανάκια λεμονόχορτο (lemongrass) ψιλοκομμένο, που θα βρείτε σε καταστήματα βιολογικών τροφίμων

Για τα κυπελάκια καρπουζιού:
1 καρπούζι (αν μπορείτε αποφεύγετε τα κουκούτσια)

Για το κοκτέιλ:
40 γρ. τζιν
15 γρ. απλό σιρόπι λεμονόχορτου
3 φύλλα βασιλικού και μερικά επιπλέον για γαρνιτούρα
τον χυμό από ¼ λάιμ

ΠΩΣ ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ
Βάλτε το νερό, τη ζάχαρη και το ψιλοκομμένο λεμονόχορτο, να πάρουν μια βράση. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 10-15 λεπτά. Αφήστε το μίγμα να κρυώσει και στραγγίξτε.
Κόψτε ένα καρπούζι στα τέσσερα με ένα κοφτερό μαχαίρι. Ακουμπώντας την κάθε φέτα από την φαρδιά πλευρά, αφαιρέστε την φλούδα κατά μήκος. Βάλτε τις φέτες στο πλάι και κόψτε κυλίνδρους με 4-5 εκατ. διάμετρο. Κόψτε κάθε κύπελλο στο επιθυμητό σχήμα και μήκος. Χρησιμοποιώντας ένα baller για πεπόνι αφαιρέστε το κέντρο του κάθε σχήματος προσέχοντας να αφήσετε αρκετό πάχος στα τοιχώματα.
Για κάθε 2-3 κυπελλάκια καρπούζι προσθέστε τζιν, σιρόπι λεμονόχορτου, φύλλα βασιλικού και τον χυμό από μια φέτα λάιμ, σε ένα σέικερ. Χτυπήστε τα δυνατά και προσθέστε πάγο. Ανακινήστε, σουρώστε και σερβίρετε στα κύπελλα. Γαρνίρετε με τον επιπλέον βασιλικό. Επαναλάβετε έως ότου όλα τα κυπελλάκια καρπούζι γεμίσουν.
(από το blog.anthropologie.com)

gamos.gr