Ανοικτός σε κοινό εορτασμό του Πάσχα ο Πάπας Φραγκίσκος
Την διάθεση της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας να ορισθεί σταθερή ημερομηνία εορτασμού για το Πάσχα, ώστε να γιορτάζεται από κοινού από όλους τους χριστιανούς, έκανε γνωστή ο πάπας Φραγκίσκος, κατά την ομιλία του στη Βασιλική του Αγίου Ιωάννη του Λατερανού, στην Ρώμη.
Την διάθεση της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας να ορισθεί σταθερή ημερομηνία εορτασμού για το Πάσχα, ώστε να γιορτάζεται από κοινού από όλους τους χριστιανούς, έκανε γνωστή ο πάπας Φραγκίσκος, κατά την ομιλία του στη Βασιλική του Αγίου Ιωάννη του Λατερανού, στην Ρώμη.
«Η (Ρωμαιοκαθολική) Εκκλησία είναι διατεθειμένη να ορίσει μια σταθερή ημερομηνία για το Πάσχα, ώστε να μπορεί να γιορτάζεται την ίδια ημέρα από όλους τους χριστιανούς. Από τους Καθολικούς, Ορθόδοξους και Προτεστάντες» τόνισε ο Φραγκίσκος.
Ο ποντίφικας πρόσθεσε ότι «η Καθολική Εκκλησία είναι διατεθειμένη να σταματήσει να ακολουθεί την καθορισμένη, έως τώρα, ημερομηνία η οποία αντιστοιχεί στην πρώτη πανσέληνο μετά την εαρινή ισημερία».
Όπως αναφέρουν ιταλοί σχολιαστές πρόκειται για σημαντική κίνηση οικουμενικού διαλόγου, μετά την απόφαση του Αργεντινού πάπα, να κάνει αναφορά, κατά την τελετή ενθρόνισής του, μόνον τον τίτλο του επισκόπου Ρώμης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, επίσης, ο Φραγκίσκος, την ερχόμενη εβδομάδα θα προχωρήσει σε νέα κίνηση που πρόκειται να ενισχύσει το πνεύμα διαλόγου και αδελφοσύνης με τους Ορθόδοξους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ρωσία: Σε κρίσιμη κατάσταση ο στρατηγός Βλαντίμιρ Αλεξέγιεφ μετά από πυροβολισμούς στη Μόσχα
- LIVE: Αστέρας Τρίπολης – Βόλος
- Ιωνία – Ολυμπιακός 42-76: Επιβλητικές οι ερυθρόλευκες, με «τριπλέτα φωτιά»
- Αμπελόκηποι: Δύο συλλήψεις για απόπειρα απάτης – Το κόλπο των δραστών με τα παράλληλα τηλεφωνήματα σε κινητό και σταθερό
- Γαλλία: Έριξαν χειροβομβίδα μέσα σε κομμωτήριο – Η στιγμή της επίθεσης
- Συγκλονιστική μαρτυρία για το ναυάγιο στη Χίο – «Οι άνθρωποι λες και ήταν από πολύνεκρο τροχαίο»