Από τις 6 το πρωί το λογότυπο της ΝΕΡΙΤ στους δέκτες μετατράπηκε σε ΕΡΤ υπό την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση επέστρεψε σχεδόν σε πλήρη ανάπτυξη. Στα ερτζιανά εκπέμπουν όλοι οι σταθμοί της ΕΡΑ (ΠΡΩΤΟ, ΔΕΥΤΕΡΟ, ΤΡΙΤΟ, ΕΡΑ ΣΠΟΡ, ΚΟΣΜΟΣ, ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ) και τα περιφερειακά κανάλια. Πρώτη καλεσμένη στην πρωινή εκπομπή «ΕΡΤ Ενημέρωση» είναι η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Από τις 6 το πρωί το λογότυπο της ΝΕΡΙΤ στους δέκτες μετατράπηκε σε ΕΡΤ υπό την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση επέστρεψε σχεδόν σε πλήρη ανάπτυξη.

Στις 6 το πρωί πραγματοποιήθηκε η αλλαγή του λογοτύπου υπό την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Η έναρξη της νέας ΕΡΤ ξεκίνησε με ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζονται όλα τα σήματα από ιδρύσεώς της, φτάνοντας μέχρι το «μαύρο» και αμέσως μετά εμφανίζεται το νέο λογότυπο της ΕΡΤ.

Παράλληλα, στα ερτζιανά εκπέμπουν όλοι οι σταθμοί της ΕΡΑ (ΠΡΩΤΟ, ΔΕΥΤΕΡΟ, ΤΡΙΤΟ, ΕΡΑ ΣΠΟΡ, ΚΟΣΜΟΣ, ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ) και τα περιφερειακά κανάλια.

Πρώτη καλεσμένη στην πρωινή εκπομπή «ΕΡΤ Ενημέρωση» με παρουσιαστές τον Νίκο Αγγελίδη και τη Βασιλική Χαϊνά ήταν η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Νομίζω ότι σήμερα αποδεικνύεται ότι το μαύρο ήταν μια σύντομη παρένθεση. Ότι το μαύρο θα είναι παρένθεση στις ζωές μας κι αυτό έγινε χάρη σε εσάς που επιμείνατε που με αξιοπρέπεια συνεχίσατε έναν αγώνα πραγματικής υπηρεσίας στην αχειραγώγητη ενημέρωση, αλλά και στα δικαιώματα και στην ελευθερία και στη δημοκρατία» τόνισε χαρακτηριστικά απευθυνόμενη στους εργαζόμενους της ΕΡΤ η πρόεδρος του Kοινοβουλίου.

Στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου διοργανώνεται στις 20:00 συναυλία, με γνωστούς καλλιτέχνες (Θάνος Μικρούτσικος, Γιώργος Ανδρέου, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Νίκος Ζιώγαλας κ.ά) η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά από το Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Τα δελτία ειδήσεων ξεκινούν από τις 06:30 το πρωί και ακολουθούν συνοπτικά δελτία στις 08:00, στις 09:00 και στις 10:00. Το πρώτο μεγάλο δελτίο ειδήσεων είναι στις 12:00. Ακολουθεί το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων στις 15:00 και το απογευματινό στις 18:00.

Όλη η επικαιρότητα παρουσιάζεται στο κεντρικό δελτίο στις 21:00 με παρουσιαστή τον Πάνο Χαρίτο. Η ανασκόπηση της ημέρας θα γίνεται στο νυχτερινό δελτίο, τα μεσάνυχτα.

Την Πέμπτη, στις 22:00, η ΕΡΤ θα προβάλει το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου «Το χαμένο σήμα της δημοκρατίας».

Το άνοιγμα της ΕΡΤ χαιρέτισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).

Τις αντιρρήσεις της για τις διαδικασίες επαναλειτουργίας της ΕΡΤ έχει εκφράσει η ΠΟΣΠΕΡΤ, η οποία  καλεί σε συγκέντρωση στις 19:00 στο Ραδιομέγαρο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr