Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μέχρι την Τετάρτη θα έχει τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά στον Ασπρόπυργο

Μέχρι την Τετάρτη θα έχει τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά στον Ασπρόπυργο

Μέχρι την Τετάρτη αναμένεται να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά που καίει εδώ και τέσσερις ημέρες στο εργοστάσιο του Ασπρόπυργου, με αποτέλεσμα ένα τοξικό νέφος να έχει καλύψει την ευρύτερη περιοχή. Για το θέμα πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, του αντιπεριφερειάρχη και εκπροσώπων της Πυροσβεστικής. Φωτορεπορτάζ.

Ολοκληρώθηκε η ευρεία σύσκεψη για την πυρκαγιά στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο και την αντιμετώπιση των επιπτώσεών της στο περιβάλλον και την Υγεία.

Όπως επεσήμανε στο «Βήμα» ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Γιάννης Βασιλείου, ο οποίος μετείχε στη σύσκεψη, «δίνουμε όλοι τη μάχη με συναντίληψη προκειμένου να κατασβεστεί η φωτιά που ακόμη καίει».

Τόνισε ότι ήδη υπάρχει επιχειρησιακός σχεδιασμός και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να καταστεί δυνατό να ελεγχθεί πλήρως η πυρκαγιά.

Εκτιμάται ότι έως την Τετάρτη η κατάσταση θα είναι υπό πλήρη έλεγχο.

Όταν ρωτήθηκε εάν χρειάζεται επιχωμάτωση του χώρου προκειμένου να σβήσει η φωτιά, ο κ. Βασιλείου σημείωσε ότι αυτό αποκλείστηκε με βάση τις συνθήκες που επικρατούν στο σημείο.

Όπως εξήγησαν οι εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, η επιχωμάτωση σε κλειστό χώρο είναι πολύ πιο χρονοβόρα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, μιλώντας στο «Βήμα» ανέφερε ότι υπήρξε προβληματισμός σχετικά με το ότι σε καμία βιομηχανική περιοχή της χώρας δεν υπάρχει τεχνολογικός εξοπλισμός ώστε να γίνονται άμεσα μετρήσεις ρύπων ατυχήματος.

Την Τρίτη δόθηκε εντολή, τόσο στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» όσο και στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών να κάνουν ειδικές μετρήσεις, τα αποτελέσματα των οποίων θα ανακοινωθούν σε τρεις ημέρες.

Όπως τόνισε ο κ. Τσιρώνης, θα πρέπει να εξευρεθεί κονδύλι ώστε να εξοπλιστούν οι σταθμοί μέτρησης με τα αναγκαία για να γίνονται οι σχετικές μετρήσεις.

Ο αναπληρωτής υπουργός πρόσθεσε ότι εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση για τις ιδιωτικές υδροφόρες που συνδράμουν το έργο της Πυροσβεστικής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024