Σαπέν: Διαπραγματεύσιμη η πρόταση για τις συντάξεις εάν βρεθούν ισοδύναμα
Ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν δήλωσε το Σάββατο ότι η πρόταση των πιστωτών στην Ελλάδα είναι διαπραγματεύσιμη και ξεκαθάρισε ότι δεν αποτελεί τελεσίγραφο. Παράλληλα, σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει «νόμιμα επιχειρήματα» κατά των περικοπών των συντάξεων και τόνισε ότι θα πρέπει να βρει η Αθήνα ισοδύναμα μέτρα.
Ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν δήλωσε το Σάββατο ότι η πρόταση των πιστωτών στην Ελλάδα είναι διαπραγματεύσιμη και ξεκαθάρισε ότι δεν αποτελεί τελεσίγραφο.
Παράλληλα, σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει «νόμιμα επιχειρήματα» κατά των περικοπών των συντάξεων (εννοεί της κατάργησης του ΕΚΑΣ) και τόνισε ότι θα πρέπει να βρει η Αθήνα ισοδύναμα μέτρα.
«Κανείς ποτέ δεν είπε -ούτε οι θεσμοί, ούτε οι χώρες (της Ευρωζώνης) ότι η συμφωνία είναι take-it-or-leave-it, ότι αποτελεί τελεσίγραφο» είπε ο Μισέλ Σαπέν μιλώντας στο πρακτορείο Reuters στο περιθώριο του συνεδρίου των γάλλων Σοσιαλιστών.
Ερωτηθείς εάν οι διαπραγματεύσεις θα μπορούσαν να αποτύχουν εξαιτίας της διαφωνίας ανάμεσα σε Ελλάδα και πιστωτές για τις περικοπές των συντάξεων, είπε: «Ναι, αλλά η ελληνική πλευρά έχει επιχειρήματα που δεν στερούνται νομιμότητας. Θα πρέπει να κάνουν διαφορετικές προτάσεις, για να προσπαθήσουν να επιτύχουν την ίδια δημοσιονομική ισορροπία».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νέες κυρώσεις προς την Κούβα ανακοίνωσε ο Μάρκο Ρούμπιο
- Ο Λούλα δηλώνει πολύ ικανοποιημένος μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ – Στο τραπέζι τα ορυκτά
- Europa League: Πότε και πού θα πραγματοποιηθεί ο τελικός
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 08.05.2026]
- Γιορτή σήμερα 8 Μαΐου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άστον Βίλα και Φράιμπουργκ προκρίθηκαν στον τελικό του Europa League

