Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η ΕΚΤ
Αμετάβλητα στα ιστορικά χαμηλά τους διατήρησε τα βασικά επιτόκια του ευρώ, όπως άλλωστε αναμενόταν, η ΕΚΤ. Κατά τη συνεδρίαση του, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ αποφάσισε ότι το επιτόκιο των πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης καθώς και τα επιτόκια της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης και της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων θα παραμείνουν αμετάβλητα σε 0,05%, 0,30% και ‑0,20% αντιστοίχως.
Αμετάβλητα στα ιστορικά χαμηλά τους διατήρησε τα βασικά επιτόκια του ευρώ, όπως άλλωστε αναμενόταν, η ΕΚΤ. Κατά τη συνεδρίαση του, το Διοικητικό Συμβούλιο της κεντρικής ευρωτράπεζας αποφάσισε ότι το επιτόκιο των πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης καθώς και τα επιτόκια της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης και της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων θα παραμείνουν αμετάβλητα σε 0,05%, 0,30% και ‑0,20% αντιστοίχως.
Σε εξέλιξη η συνέντευξη Τύπου του προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, στην οποία αναλύει τις σκέψεις που οδήγησαν στη λήψη αυτών των αποφάσεων, τις εκτιμήσεις της κεντρικής ευρωτράπεζας για την οικονομία της ευρωζώνης, την πορεία του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, ενώ με ιδιαίτερο ενδιάφερον αναμένονται και οι αναφορές του στο ελληνικό ζήτημα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γροιλανδία: Οι Γερμανοί στρατιώτες αποχωρούν, σύμφωνα με τη Bild
- Πάτρα: Οι έρευνες για τον εντοπισμό της 16χρονης Λόρας στρέφονται πλέον στη Γερμανία
- Λιβύη: Ανακαλύφθηκε μυστική υπόγεια φυλακή με πάνω από 200 μετανάστες
- LIVE: Γουλβς – Νιούκαστλ
- Ευρώπη: «Είμαστε ενωμένοι» λένε οι 8 χώρες που ο Τραμπ απειλεί με δασμούς – Τι σκέφτονται ως απάντηση
- LIVE: ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός
