Ιαπωνική δραματική ιστορία που εντυπωσίασε στο Φεστιβάλ Καννών
Ο ασιατικός κινηματογράφος είχε αξιοπρεπή εκπροσώπηση στο φετινό Φεστιβάλ Καννών με μια ταϊβανέζικη ταινία δράσης και ένα κινεζικό δράμα που κοιτά κατάματα το μέλλον. Τον πήχη ανέβασε η ταινία «Our Little Sister» του ιάπωνα σκηνοθέτη Χιροκάζου Κόρε Έντα, που θα κυκλοφορήσει στις 13 Ιουνίου στην Ιαπωνία. Πρόκειται για ένα διαφορετικό προτζεκτ, έξω από τα νερά […]
Ο ασιατικός κινηματογράφος είχε αξιοπρεπή εκπροσώπηση στο φετινό Φεστιβάλ Καννών με μια ταϊβανέζικη ταινία δράσης και ένα κινεζικό δράμα που κοιτά κατάματα το μέλλον. Τον πήχη ανέβασε η ταινία «Our Little Sister» του ιάπωνα σκηνοθέτη Χιροκάζου Κόρε Έντα, που θα κυκλοφορήσει στις 13 Ιουνίου στην Ιαπωνία.
Πρόκειται για ένα διαφορετικό προτζεκτ, έξω από τα νερά του τετριμμένου. Δεν αφορά σε εγκλήματα, βία και καταστροφές, αλλά πραγματεύεται ένα οικογενειακό δράμα που εκτυλίσσεται χωρίς πολλές εντάσεις. Τρεις ενήλικες αδερφές ζουν μαζί σε ένα μεγάλο σπίτι με ανέσεις, μέχρι που ο χαμός του πατέρα τους αλλάζει τα δεδομένα.
Στην κηδεία του γνωρίζουν την ετεροθαλή έφηβη χαρισματική αδερφή τους, που πηγαίνει να μείνει μαζί τους και όλα ανατρέπονται. Η ζωή είναι δύσκολη, γονείς δεν υπάρχουν και οι αδερφές μεγαλώνουν την έφηβη κοπέλα.
Η ταινία ήταν ένα από τα γερά χαρτιά του Φεστιβάλ Καννών, με τον σκηνοθέτη της να περνά το κόκκινο χαλί για τρίτη φορά. Είχαν προηγηθεί οι ταινίες «Distance» (2001), «Nobody Knows» (2004) και «Like Father, Like Son» (2013), που απέσπασε το Οικουμενικό βραβείο και το βραβείο της επιτροπής για το διαγωνιστικό πρόγραμμα.
Η ταινία «Our Little Sister» εστιάζει στην αξιοπρέπεια και στην αυτοθυσία. Δίνει την αίσθηση εκείνη του οικείου, με τα συναισθήματα να είναι συγκρατημένα.
Βασισμένη σε γνωστό ιαπωνικό μυθιστόρημα, μοιάζει, κατά κάποιο τρόπο, με το «Tokyo Story» (1953) του σπουδαίου Yasujirô Ozu, που θεωρείται μια από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών.
«Στην Ιαπωνία πολλοί λένε ότι εμείς οι γυναίκες είμαστε πιο δυνατές από τους άντρες. Στην ταινία οι τρεις αδερφές ζουν με τη δική τους θέληση και δύναμη και αυτό είναι ευτυχία», αναφέρει μια από τις πρωταγωνίστριες, στο BBC, η Μασάμι Ναγκασάουα.
Οι ιαπωνικές ταινίες είναι συνήθως δύσκολο να έχουν επιτυχία στη Δύση. «Ανησυχούσα και πίστευα πως αυτό ήταν ένα βασικό εμπόδιο. Γι’ αυτό και ήρθα στο Φεστιβάλ Καννών. Ήταν ένα σημείο εκκίνησης γι’ αυτή την ταινία και θα ήθελα πολύ και εκτός Ιαπωνίας να δουν την ταινία», σημειώνει ο σκηνοθέτης της Χιροκάζου Κόρε Έντα.
Ελισάβετ Σταμοπούλου
entertainment.in.gr
- Ινδία: Βίαιη αστυνομική επέμβαση σε πορεία διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης Μόντι στο Νέο Δελχί
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 16χρονη με πλαστή ταυτότητα σε μπαρ
- Θεσσαλονίκη: Σε 30χρονο ανήκει η σορός που εντοπίστηκε μετά τη φωτιά σε Ι.Χ. στο Ωραιόκαστρο
- Πώς είναι να μεγαλώνεις στο πιο διάσημο εστιατόριο του Χόλιγουντ δίπλα στον Μπαράκ Ομπάμα και τον Μπραντ Πιτ
- Κίνηση: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό – Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό και στους δρόμους γύρω από το λιμάνι του Πειραιά
- Κουτλουάι: «Δεν κατάλαβα γιατί ο Όσμαν πήγε στον ΠΑΟΚ» (vid)
- Στο Κρεμλίνο η ΥΠΕΞ της Βόρειας Κορέας – Στο επίκεντρο η Ουκρανία και η στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών
- Κούβα: Ιστιοφόρο ισπανικής ΜΚΟ έφτασε με ανθρωπιστική βοήθεια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442