Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιαπωνική δραματική ιστορία που εντυπωσίασε στο Φεστιβάλ Καννών

Ιαπωνική δραματική ιστορία που εντυπωσίασε στο Φεστιβάλ Καννών

Ο ασιατικός κινηματογράφος είχε αξιοπρεπή εκπροσώπηση στο φετινό Φεστιβάλ Καννών με μια ταϊβανέζικη ταινία δράσης και ένα κινεζικό δράμα που κοιτά κατάματα το μέλλον. Τον πήχη ανέβασε η ταινία «Our Little Sister» του ιάπωνα σκηνοθέτη Χιροκάζου Κόρε Έντα, που θα κυκλοφορήσει στις 13 Ιουνίου στην Ιαπωνία. Πρόκειται για ένα διαφορετικό προτζεκτ, έξω από τα νερά […]

Ο ασιατικός κινηματογράφος είχε αξιοπρεπή εκπροσώπηση στο φετινό Φεστιβάλ Καννών με μια ταϊβανέζικη ταινία δράσης και ένα κινεζικό δράμα που κοιτά κατάματα το μέλλον. Τον πήχη ανέβασε η ταινία «Our Little Sister» του ιάπωνα σκηνοθέτη Χιροκάζου Κόρε Έντα, που θα κυκλοφορήσει στις 13 Ιουνίου στην Ιαπωνία.

Πρόκειται για ένα διαφορετικό προτζεκτ, έξω από τα νερά του τετριμμένου. Δεν αφορά σε εγκλήματα, βία και καταστροφές, αλλά πραγματεύεται ένα οικογενειακό δράμα που εκτυλίσσεται χωρίς πολλές εντάσεις. Τρεις ενήλικες αδερφές ζουν μαζί σε ένα μεγάλο σπίτι με ανέσεις, μέχρι που ο χαμός του πατέρα τους αλλάζει τα δεδομένα.

Στην κηδεία του γνωρίζουν την ετεροθαλή έφηβη χαρισματική αδερφή τους, που πηγαίνει να μείνει μαζί τους και όλα ανατρέπονται. Η ζωή είναι δύσκολη, γονείς δεν υπάρχουν και οι αδερφές μεγαλώνουν την έφηβη κοπέλα.

Η ταινία ήταν ένα από τα γερά χαρτιά του Φεστιβάλ Καννών, με τον σκηνοθέτη της να περνά το κόκκινο χαλί για τρίτη φορά. Είχαν προηγηθεί οι ταινίες «Distance» (2001), «Nobody Knows» (2004) και «Like Father, Like Son» (2013), που απέσπασε το Οικουμενικό βραβείο και το βραβείο της επιτροπής για το διαγωνιστικό πρόγραμμα.

Η ταινία «Our Little Sister» εστιάζει στην αξιοπρέπεια και στην αυτοθυσία. Δίνει την αίσθηση εκείνη του οικείου, με τα συναισθήματα να είναι συγκρατημένα.

Βασισμένη σε γνωστό ιαπωνικό μυθιστόρημα, μοιάζει, κατά κάποιο τρόπο, με το «Tokyo Story» (1953) του σπουδαίου Yasujirô Ozu, που θεωρείται μια από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών.

«Στην Ιαπωνία πολλοί λένε ότι εμείς οι γυναίκες είμαστε πιο δυνατές από τους άντρες. Στην ταινία οι τρεις αδερφές ζουν με τη δική τους θέληση και δύναμη και αυτό είναι ευτυχία», αναφέρει μια από τις πρωταγωνίστριες, στο BBC, η Μασάμι Ναγκασάουα.

Οι ιαπωνικές ταινίες είναι συνήθως δύσκολο να έχουν επιτυχία στη Δύση. «Ανησυχούσα και πίστευα πως αυτό ήταν ένα βασικό εμπόδιο. Γι’ αυτό και ήρθα στο Φεστιβάλ Καννών. Ήταν ένα σημείο εκκίνησης γι’ αυτή την ταινία και θα ήθελα πολύ και εκτός Ιαπωνίας να δουν την ταινία», σημειώνει ο σκηνοθέτης της Χιροκάζου Κόρε Έντα.

Ελισάβετ Σταμοπούλου

entertainment.in.gr

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024