Μόνιμη ορχήστρα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών γίνεται η ΚΟΑ
Μόνιμη ορχήστρα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών θα είναι πλέον η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού τονίζοντας ότι κατ' αυτόν τον τρόπο «εγκαινιάζεται μία περίοδο πιο δημιουργικής και παραγωγικής συνεργασίας του Μεγάρου Μουσικής με την πρώτη ορχήστρα της χώρας». Επιπλέον, ο κ. Ξυδάκης είπε ότι ενισχύεται ο δημόσιος χαρακτήρας του Μεγάρου ως οργανισμού «στην υπηρεσία της κοινωνίας και του πολιτισμού».
Μόνιμη ορχήστρα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών θα είναι πλέον η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού.
«Με τον τρόπο αυτό εγκαινιάζεται μία περίοδος πιο δημιουργικής και παραγωγικής συνεργασίας του Μεγάρου Μουσικής με την πρώτη ορχήστρα της χώρας» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης.
«Επιπλέον ενισχύεται ο δημόσιος χαρακτήρας του Μεγάρου ως οργανισμού στην υπηρεσία της κοινωνίας και του πολιτισμού» συμπλήρωσε.
Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, η συμφωνία για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ ΟΜΜΑ και ΚΟΑ προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη στέγαση της Ορχήστρας στο Μέγαρο, την πραγματοποίηση σειράς συμπαραγωγών, τόσο σε αίθουσες του Μεγάρου, όσο και στον Κήπο, καθώς και τη συμμετοχή της Ορχήστρας σε παραγωγές του Μεγάρου που προγραμματίζονται για τις επόμενες καλλιτεχνικές περιόδους.
«Δε θα μπορούσα παρά να εκφράσω την ικανοποίησή μου για το γεγονός ότι ΚΟΑ και ΟΜΜΑ θα συνεργαστούν υπό όρους αμοιβαίας ωφέλειας» ανέφερε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΚΟΑ, Στέφανος Τσιαλής.
«Αισθάνομαι, με δυο λόγια, ότι η ΚΟΑ, ένας θεσμός με ιστορία 140 χρόνων, επιστρέφει με καλές συνθήκες σε ό,τι ανέκαθεν θεωρούσε φυσικό της χώρο, δηλαδή στο Μέγαρο Μουσικής» πρόσθεσε.
Για «αλλαγή σελίδας στις σχέσεις του Μεγάρου με την ΚΟΑ» έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Ιωάννης Μάνος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ιόνια Οδός: Κλείνει λωρίδα έως τον Σεπτέμβριο στο ρεύμα προς Αντίρριο – Πώς θα διεξάγεται η κυκλοφορία
- Τσουκαλάς: Η ΝΔ αντιγράφει το εργασιακό μοντέλο της Βουλγαρίας
- Κατατέθηκε η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την εξεταστική των υποκλοπών – Predator, ΕΥΠ και αναζήτηση ευθυνών Μητσοτάκη στο επίκεντρο
- Ανενεργό ξενοδοχείο θα μετατραπεί σε υποδομή παροχής κοινωνικής και οικονομικά προσιτής στέγασης
- Καταγγελία που σοκάρει για Νεϊμάρ: Χαστούκισε τον γιο του Ρομπίνιο!
- Λαύριο: Συνελήφθησαν 17χρονη και 14χρονος για πορνογραφία ανηλίκων – Παραποιούσαν φωτογραφίες




