Σε παραμύθι πρωταγωνιστεί η Σάλμα Χάγιεκ
Η φαντασία μπολιάζει με την ομορφιά και τον τρόμο. «Είναι το πρώτη παραμύθι που έχει γραφτεί στην Ευρώπη», αναφέρει στο BBC ο σκηνοθέτης για την ταινία, και παραδέχεται ότι τον ενέταξε σε έναν πλούσιο κόσμο, όπου διεύρυνε τους ορίζοντές του.
Πριν όμως μπει στο «στίβο» της σκηνοθεσίας, ήταν ζωγράφος πράγμα που εξηγεί την προσέγγισή του σε ταινίες. «Έχω υπάρξει ζωγράφος, οπότε αντιλαμβάνομαι τη μεγάλη σημασία που κατέχει το οπτικό κομμάτι, όπως και η φαντασία», σημειώνει. Σε προηγούμενα έργα του ο Γκαρόνε ξεκινούσε από την πραγματικότητα και κατέληγε στη φαντασία. Τώρα συμβαίνει το αντίθετο, και την αυλαία ανοίγει το παραμύθι.
Σχολιάζοντας την ταινία «Tale of Tales», ξένα μέσα και ηθοποιοί μιλούν για μια ανεξάρτητη οπτική, που δεν εξαρτάται από τις προσδοκίες κάποιου κινηματογραφικού στούντιο.
Όσον αφορά στη θεματολογία της, η ταινία υπογραμμίζει τον ανεξέλεγκτο χαρακτήρα της επιθυμίας που μπορεί να οδηγήσει σε θαύματα. Ακόμη, θίγονται αντιλήψεις γύρω από την ομορφιά, τη νεότητα και τις επεμβάσεις, όπως συμβαίνει και στην ταινία «Youth» σε σενάριο και σκηνοθεσία, Πάολο Σορεντίνο, και με τους Μάικλ Κέιν και Χάρβεϊ Καϊτέλ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Για το «Tale of Tales» οι Κάννες ήταν μια αρχή. Αναμένεται και η συνέχεια η οποία για πολλούς προδιαγράφεται ευοίωνη.
Ελισάβετ Σταμοπούλου
entertainment.in.gr
- Σύνοδος κορυφής – ΕΕ: Οι αποφάσεις για τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, τη Γροιλανδία και την Αρκτική
- Ο Τραμπ δηλώνει ότι «μεγάλη δύναμη» του στρατού των ΗΠΑ κινείται προς το Ιράν
- Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Ανάγκη να διατηρηθούν οι ευρωατλαντικές σχέσεις σε «λειτουργικό» επίπεδο
- Η ΕΕ χαιρετίζει την απόφαση Τραμπ για τους δασμούς – Εκφράζει «σοβαρές αμφιβολίες» για το Συμβούλιο Ειρήνης
- Ουκρανία: Τουλάχιστον 1 νεκρός και 20 τραυματίες από ρωσικά πλήγματα στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας
- Ρωσία: Στρατηγικά βομβαρδιστικά εκτέλεσαν περιπολία πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα
