Παράταση στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών
Λήγει την ερχόμενη Τρίτη η προθεσμία ένταξης στη ρύθμιση των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, ενώ έμποροι, ιδιοκτήτες ακινήτων και εκπρόσωποι των τουριστικών επιχειρήσεων ζητούν από το υπουργείο Οικονομικών παράταση της προθεσμίας.Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι η ανταπόκριση των οφειλετών στη ρύθμιση είναι ως τώρα ιδιαίτερα ικανοποιητική, ενώ έχει συμβάλλει και στην ανάκαμψη των δημοσίων εσόδων τους τελευταίους μήνες. Για αυτό και εξετάζεται η παράταση της σχετικής προθεσμίας για ακόμη έναν μήνα ως το τέλος Ιουνίου.
Λήγει την ερχόμενη Τρίτη η προθεσμία ένταξης στη ρύθμιση των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, ενώ έμποροι, ιδιοκτήτες ακινήτων και εκπρόσωποι των τουριστικών επιχειρήσεων ζητούν από το υπουργείο Οικονομικών παράταση της προθεσμίας.
Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι η ανταπόκριση των οφειλετών στη ρύθμιση είναι ως τώρα ιδιαίτερα ικανοποιητική, ενώ έχει συμβάλλει και στην ανάκαμψη των δημοσίων εσόδων τους τελευταίους μήνες. Για αυτό και εξετάζεται η παράταση της σχετικής προθεσμίας για ακόμη έναν μήνα ως το τέλος Ιουνίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες και το Μάιο τα έσοδα του προϋπολογισμού παρουσιάζουν ικανοποιητικούς ρυθμούς αύξησης σε ποσοστά υψηλότερα συγκριτικά με τον Απρίλιο.
Η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στα φορολογικά έσοδα και ιδιαίτερα στην μεγάλη ανταπόκριση των φορολογουμένων στη ρύθμιση των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους. Μαζική είναι η ένταξη στη ρύθμιση των φορολογουμένων που τα προηγούμενα χρόνια λόγω οικονομιών δυσκολιών συσσώρευσαν απλήρωτα χρέη από φόρους εισοδήματος και ακίνητης περιουσίας προς το δημόσιο.
Υπενθυμίζεται ότι τη ρύθμιση των 100 δόσεων μπορούν να ενταχθούν βεβαιωμένες οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες ως και την 1 Μαρτίου 2015 ενώ προβλέπεται απαλλαγή από τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής που τις επιβαρύνουν ως ακολούθως:
- Για εφάπαξ εξόφληση απαλλαγή κατά 100%
- Από δύο ως 5 μηνιαίες δόσεις απαλλαγή κατά 90%
- Από 6 έως 10 μηνιαίες δόσεις απαλλαγή κατά 80%
- Από 11 ως 20 μηνιαίες δόσεις απαλλαγή κατά 75%
- Από 21 ως 30 μηνιαίες δόσεις απαλλαγή κατά 70%
- Από 31 ως 40 μηνιαίες δόσεις απαλλαγή κατά 65%
- Από 41 ως 50 μηνιαίες δόσεις απαλλαγή κατά 60%
- Από 51 ως 60 μηνιαίες δόσεις απαλλαγή κατά 55%
- Από 61 ως 70 μηνιαίες δόσεις απαλλαγή κατά 50%
- Άπω 71 ως 80 μηνιαίες δόσεις απαλλαγή κατά 45%
- Από 81 πως 90 μηνιαίες δόσεις απαλλαγή κατά 40%
- Από 91 ως 100 μηνιαίες δόσεις απαλλαγή κατά 30%
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νότιγχαμ απο «ατσάλι», νίκησε την Πόρτο και πέρασε στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ (1-0)
- ΑΕΚ – Βαγιεκάνο 3-1: Άγγιξε το «θαύμα», αλλά αποκλείστηκε η «Ένωση»
- Γιορτή σήμερα 17 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Conference League: Επική πρόκριση της Στρασμπούρ (4-0), πέρασε εύκολα η Κρίσταλ Πάλας παρά την ήττα (2-1)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.04.2026]
- Europa League: Σαρωτική πρόκριση (4-0) η Άστον Βίλα, ματσάρα και ανατροπή (4-2) η Μπράγκα
- ΕKT: Κρατάει στάση αναμονής για αύξηση των επιτοκίων
- Δολάριο: Ο θρόνος του τρίζει, αλλά δεν γκρεμίζεται – Τι λένε οι αναλυτές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/theodor-vasile-QgV8nrpQjQ8-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442