Συμφωνία Ελλάδας-πιστωτών έως τις αρχές Ιουνίου βλέπει ο Γιούνκερ
Την προσωπική του εμπλοκή στις συζητήσεις για εξεύρεση λύσης στο θέμα της Ελλάδας παραδέχθηκε την Τρίτη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μιλώντας στο Bloomberg από το Στρασβούργο. Ωστόσο, δεν επιβεβαίωσε πως έχει καταρτίσει συμβιβαστικό σχέδιο με στόχο να ξεμπλοκάρουν οι ελληνικές διαπραγματεύσεις. «Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο Γιούνκερ» ανέφερε σχετικά.
Την προσωπική του εμπλοκή στις συζητήσεις για εξεύρεση λύσης στο θέμα της Ελλάδας παραδέχθηκε σήμερα Τρίτη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μιλώντας από το Στρασβούργο στο Bloomberg, ωστόσο δεν επιβεβαίωσε πως έχει καταρτίσει συμβιβαστικό σχέδιο με στόχο να ξεμπλοκάρουν οι ελληνικές διαπραγματεύσεις.
«Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο Γιούνκερ», ανέφερε σχετικά.
Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών έως τα τέλη Μαΐου ή τις αρχές Ιουνίου, αποκλείοντας παράλληλα το ενδεχόμενο να υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής της Ρίγας.
Σε ερώτηση για το εάν είναι αισιόδοξος για την προοπτική συμφωνίας στο θέμα της Ελλάδα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ναι, προς τα τέλη Μαΐου -αρχές Ιουνίου».
Ο επικεφαλής της Κομισιόν διευκρίνισε πως η Σύνοδο Κορυφής της Λετονίας δεν πραγματοποιείται για την Ελλάδα, αλλά είπε πως θα πραγματοποιηθούν στο περιθώριο της Συνόδου συναντήσεις για το ελληνικό ζήτημα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Euroleague: Η βαθμολογία μετά την ήττα του Παναθηναϊκού στο Μιλάνο (pic)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]
- Παναθηναϊκός-Βικτόρια Πλζεν 0-0: «Μηδέν» στη δημιουργία και γκρίνια στο ΟΑΚΑ
- Φοινικούντα: Τα στοιχεία που «πρόδωσαν» τον ανιψιό και τον φίλο του – Ανοιχτό το ενδεχόμενο αναπαράστασης
- OpenAI: O Μίκυ Μάους πάει… ChatGPT – Η επένδυση της Disney στις νέες τεχνολογίες
- Αρμάνι Μιλάνο – Παναθηναϊκός 96-89: Όταν ξύπνησε ήταν πλέον αργά…



