HERE: Ποιος θα αποκτήσει τους Χάρτες της Nokia;
Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, σε συνεργασία με το κινέζικο search engine διαπραγματεύονται με την φινλανδική Nokia Oyi την εξαγορά της υπηρεσίας πλοήγησης και χαρτών HERE. Απέναντι στις BMW, Audi, Mercedes-Benz με το Baidu τοποθετείται η Uber, η γνωστή εναλλακτική ευρωπαϊκή υπηρεσία μετακίνησης, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, σε συνεργασία με το κινέζικο search engine διαπραγματεύονται με την φινλανδική Nokia Oyi την εξαγορά της υπηρεσίας πλοήγησης και χαρτών HERE, που ανταγωνίζεται τους Χάρτες της Google. Απέναντι στις BMW, Audi, Mercedes-Benz με το Baidu τοποθετείται η Uber, η γνωστή εναλλακτική ευρωπαϊκή υπηρεσία μετακίνησης, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
Η Nokia ανατοποθετείται στην αγορά, μετά την πώληση αντί 5,4 δισεκατομμυρίων ευρώ του ζημιογόνου τμήματος κινητής τηλεφωνίας στην Microsoft πριν από έναν χρόνο, διατηρώντας τα τμήματα που αφορούν την υποδομή δικτύων, την υπηρεσία χαρτών και πλοήγησης HERE καθώς και ένα ογκώδες πορτφόλιο από κατοχυρωμένες τεχνολογίες.
Σχετικά με την υπηρεσία HERE, η Nokia έχει κάνει γνωστό ότι αναθεωρεί τις επιλογές της, συμπεριλαμβανομένης αυτής της αποεπένδυσης, μετά την ιστορική εξαγορά της Alcatel-Lucent αντί 15,6 δισ. ευρώ.
Reuters,In.gr Τεχνολογία
- Ιράν: Για πλήγμα στο πυρηνικό εργοστάσιο της Μπουσέχρ ενημερώθηκε ο ΔΟΑΕ
- Στενά του Ορμούζ: Οι ΗΠΑ έπληξαν με διατρητικές βόμβες εγκαταστάσεις πυραύλων κατά πλοίων επιφανείας
- Φλόριντα: Νέα εκτέλεση θανατοποινίτη – Είχε απαγάγει, βιάσει και σκοτώσει νεαρή μητέρα
- Ιράν: 2 νεκροί από «θραύσματα πυραύλων» στο Τελ Αβίβ – Νέα ομοβροντία ιρανικών πυραύλων κατά του Ισραήλ
- Λίβανος: Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι έπληξε εκτοξευτήρες της Χεζμπολά
- Προσφυγή της Σενεγάλης στο CAS μετά την αφαίρεση του Κόπα Άφρικα