Νέος εμπρησμός σε χώρο που θα στεγάσει πρόσφυγες στη Γερμανία
Άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε χώρο που θα προσφέρει στέγη σε πρόσφυγες που θα φτάσουν στο Λίμπουργκερχοφ της Γερμανίας, σε άλλο ένα περιστατικό με «άρωμα» ξενοφοβίας. Η αστυνομία αφήνει ανοικτή κάθε εκτίμηση για το κίνητρο του εμπρησμού, εξαιτίας του οποίου δεν έχει τραυματιστεί κανείς. Στους πρώτο τρίμηνο του φετινού χρόνου, έχει υπερδιπλασιαστεί ο αριθμός όσων έχουν ζητήσει άσυλο στη Γερμανία.
Άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε χώρο που θα προσφέρει στέγη σε πρόσφυγες που θα φτάσουν στο Λίμπουργκερχοφ της Γερμανίας, σε άλλο ένα περιστατικό με «άρωμα» ξενοφοβίας.
Η αστυνομία αφήνει ανοικτή κάθε εκτίμηση για το κίνητρο του εμπρησμού. Δεν τραυματίστηκε κανείς.
Η φωτιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στο Λίμπουργκερχοφ (Ρηνανία-Παλατινάτο). Οι άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε εύφλεκτο υλικό που χρησιμοποιείται για τη μόνωση της στέγης πριν εξαφανιστούν.
Σύμφωνα με μαρτυρία περίοικου, όπως μεταδίδει το Reuters, λίγο μετά τον εμπρησμό ένα μαύρο βαν έφυγε με ταχύτητα από το σημείο.
Ο χώρος προετοιμάζεται ώστε να στεγάσει τις επόμενες εβδομάδες 16 πρόσφυγες. Το περιστατικό θυμίζει τον εμπρησμό σε ανάλογο χώρο στο Τρόγκλιτς (ο δήμαρχος του οποίου είχε προηγουμένως παραιτηθεί εξαιτίας απειλών που δεχόταν από ακροδεξιά στοιχεία), μετά τον οποίο ο ΥΠΕΞ είχε εκφράσει ανησυχία για την εικόνα της χώρας.
Στους πρώτο τρίμηνο του φετινού χρόνου, έχει υπερδιπλασιαστεί ο αριθμός όσων έχουν ζητήσει άσυλο στη Γερμανία: Έχουν υποβληθεί 85.000 αιτήσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στα αζήτητα η Armani – Πόσο κοντά είναι σε πώληση μετοχών;
- ΗΠΑ: Ο Μαδούρο ζητά την απόρριψη της ποινικής υπόθεσης εναντίον του
- Λουτσέσκου: « Είμαι πολύ περήφανος για την προσπάθεια των παικτών στην Ευρώπη»
- Βραζιλία: Στους 55 ανήλθαν οι νεκροί από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις – 13 οι αγνοούμενοι
- Conference League: Με Άλκμααρ ή Τσέλιε στους «16» η ΑΕΚ (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Πέντε «βόμβες» σε μία απόφαση
