Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άγνοια για τα περί διαπραγμάτευσης νέου πακέτου δηλώνει το Βερολίνο

Άγνοια για τα περί διαπραγμάτευσης νέου πακέτου δηλώνει το Βερολίνο

Άγνοια για το αν η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα δεν διαπραγματεύεται για το τέλος του τρέχοντος προγράμματος, αλλά για νέο πακέτο βοήθειας, όπως μεταδίδεται από την Αθήνα, δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Β.Σόιμπλε, σε μια νέα προφανώς προσπάθεια «αδειάσματος» της Ελλάδας, που μιλά πλέον για «συνολική συμφωνία» που θα θέσει τις βάσεις και για την μετά Ιούνιο εποχή. Υπενθύμισε δε ότι ακόμη και για μερική εκταμίευση βοήθειας απαιτείται έγκριση από τη γερμανική Βουλή.

Άγνοια για το αν η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα δεν διαπραγματεύεται για το τέλος του τρέχοντος προγράμματος, αλλά για νέο συνολικό πακέτο βοήθειας, όπως μεταδίδεται από την Αθήνα, δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Αναφέρθηκε δε σε δημοσιεύματα από το Σαββατοκύριακο, στα οποία επισημαίνεται ότι υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, αλλά ταυτόχρονα απομένουν ακόμη πολλά ανοιχτά ζητήματα.

Όπως σημείωσε «έχουμε συζητήσει εκτενώς όλα τα βήματα που είναι απαραίτητα για να φθάσουμε σε ολοκλήρωση του προγράμματος και εκταμίευση των πόρων που απομένουν».

«Η κάθε εκταμίευση θα πρέπει να περάσει από τη Βουλή, διότι ο Γερμανός εκπρόσωπος στον ESM πρέπει να λάβει την σχετική εξουσιοδότηση. Άρα πριν από μια εκταμίευση πρέπει να συνεδριάσει η Βουλή», τόνισε η εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ερωτηθείσα αν χρειάζεται κοινοβουλευτική έγκριση, ακόμη και για ενδεχόμενη μερική εκταμίευση βοήθειας προς την Ελλάδα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024