Τον Ιούλιο φτάνει στα Τρίκαλα το πρώτο λεωφορείο χωρίς οδηγό
Τον Ιούλιο αναμένεται να αρχίσουν στα Τρίκαλα οι δοκιμές του πρώτου αυτόνομου λεωφορείου, δήλωσαν στον δήμαρχο της πόλης οι εκπρόσωποι του κατασκευαστή και άλλοι παράγοντες του έργου. Σύντομα θα αρχίσουν και οι εργασίες κατασκευής ειδικών λωρίδων.
Τον Ιούλιο αναμένεται να αρχίσουν στα Τρίκαλα οι δοκιμές του πρώτου αυτόνομου λεωφορείου, δήλωσαν στον δήμαρχο της πόλης οι εκπρόσωποι του κατασκευαστή και άλλοι παράγοντες του έργου.
Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, σύντομα θα αρχίσουν και οι εργασίες κατασκευής ειδικών λωρίδων και πρόσθετων έργων για το μικρό λεωφορείο χωρίς οδηγό.
Οι εργασίες θα αρχίσουν από κεντρικούς δρόμους των Τρικάλων και αργότερα θα επεκταθούν σε άλλα σημεία της πόλης.
Για το χρονοδιάγραμμα άφιξης του οχήματος ενημέρωσαν τον δήμαρχο δύο εκπρόσωποι της κατασκευάστριας εταιρείας Robosoft, ο project manager του έργου, οι έλληνες εταίροι του προγράμματος από το ΕΜΠ και ο πρόεδρος της εταιρείας e-trikala.
Ο δήμος Τρικάλων είναι μία από τις πέντε ευρωπαϊκές πόλεις στην οποία θα δοκιμαστεί η τεχνολογία στο πλαίσιο του προγράμματος CityMobil2. Τα Τρίκαλα, τα οποία είχαν βραβευτεί το 2009 ως μια από τις πιο «έξυπνες» πόλεις του κόσμου, διαγωνίστηκαν με άλλες 11 ευρωπαϊκές πόλεις και καταφέραν να προκριθούν.
Το τετραετές πρόγραμμα CityMobil2 (Cities demonstrating cybernetic mobility) ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2012. Συνολικά συμμετέχουν 45 ευρωπαίοι εταίροι, ενώ από την Ελλάδα εκτός από την e- Trikala ΑΕ συμμετέχει και το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών & Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Οι 12 εταίροι εκπροσωπούν ισάριθμες πόλεις/περιοχές (Τρίκαλα, Ρέτζιο Καλάμπρια, Λεόν, Σεν Σουλπίς, Σοφία Αντίπολις, Βάντα, Βρυξέλλες, Λα Ροσέλ, Σαν Σεμπαστιάν, CERN, Μιλάνο, Οριστάνο) ενώ άλλοι πέντε εκπροσωπούν τους κατασκευαστές αυτοματοποιημένων οχημάτων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα: Yamaha, Robosoft, 2GetThere, Induct, Movemile.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαιώνει ότι κατέστρεψε μοναστήρι στο νότιο Λίβανο
- Τέλος θητείας για τον Τζερόμ Πάουελ – Τα οχτώ ταραχώδη χρόνια στο τιμόνι της FED
- Μαζικές περικοπές στο ΒΒC: Καταργούνται 2.000 θέσεις εργασίας
- Ο Στάρμερ προτρέπει σε αυστηρή δράση κατά των φιλοπαλαιστινιακών διαδηλώσεων μετά από αντισημιτικές επιθέσεις
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]
- Γιορτή σήμερα 3 Μαΐου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Οσασούνα – Μπαρτσελόνα 1-2: Στο +14 από τη Ρεάλ οι Καταλανοί, έτοιμοι να πανηγυρίσουν τον τίτλο
- Τι πρέπει να μάθουν οι αγχώδεις γονείς για το εργασιακό μέλλον των παιδιών τους στην εποχή της AI
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeny-ozerov-2xvrpIwBQCU-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442