Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η μεσογειακή διατροφή χαρίζει έμπνευση στα συμπληρώματα διατροφής

Η μεσογειακή διατροφή χαρίζει έμπνευση στα συμπληρώματα διατροφής

Η μεσογειακή διατροφή χαίρει παγκόσμιας αναγνώρισης, τόσο για τη συμβολή της στην υγεία του σύγχρονου ανθρώπου, όσο για την κουλτούρα που την συνοδεύει. Τώρα, μια σειρά συμπληρωμάτων διατροφής, διαθέσιμα και στην Ελλάδα, έρχεται να ενσωματώσει όλη της φιλοσοφία της μεσογειακής διατροφής, με στόχο την ενίσχυση της υγείας και ευεξίας μας.

Η μεσογειακή διατροφή χαίρει παγκόσμιας αναγνώρισης, τόσο για τη συμβολή της στην υγεία του σύγχρονου ανθρώπου, όσο για την κουλτούρα που την συνοδεύει. Τώρα, μια σειρά συμπληρωμάτων διατροφής, διαθέσιμα και στην Ελλάδα, έρχεται να ενσωματώσει όλη της φιλοσοφία της μεσογειακής διατροφής, με στόχο την ενίσχυση της υγείας και ευεξίας μας.

«Η μεσογειακή διατροφή βασίζεται σε τροφές φυτικής προέλευσης και κατά κύριο λόγο περιλαμβάνει: υψηλή ποσότητα και συχνότητα λαχανικών (ως σαλάτα ή μαγειρεμένη τροφή) και φρούτων, υψηλή ποσότητα και συχνότητα δημητριακών ολικής άλεσης, ξηρών καρπών και οσπρίων, τακτική χρήση (ως βασική πηγή λίπους) ελαιόλαδου, μέτρια κατανάλωση ψαριών και πουλερικών, χαμηλή πρόσληψη γαλακτοκομικών, κόκκινου κρέατος, γλυκών και μέτρια κατανάλωση αλκοόλ (ιδιαίτερα κρασί) για κοινωνικούς και θρησκευτικούς λόγους, κυρίως στη διάρκεια οικογενειακών γευμάτων», εξηγεί η επίκουρη καθηγήτρια Εντερικής και Παρεντερικής Διατροφής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Μαρία Σκουρολιάκου.

Η διατροφική αυτή ισορροπία που επιτυγχάνει η μεσογειακή δίαιτα τράβηξε από πολύ νωρίς το επιστημονικό ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα στο Ίδρυμα Rockefeller μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου να μελετήσει το πρώτυπο διατροφής στην Κρήτη, συγκριτικά με αυτό άλλων ευρωπαϊκών περιοχών.

«Η υψηλή κατανάλωση ψαριών, κυρίως σαρδέλας και ρέγκας, άγριων χόρτων και σαλιγκαριών, όλα πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα, μέταλλα, ασβέστιο και βιταμίνη C, καθώς η άφθονη κατανάλωση οσπρίων από τους κατοίκους της Κρήτης, συντελούσε σε μειωμένα καρδιαγγειακά περιστατικά και καρκίνου, εν αντιθέσει με τις άλλες έξι χώρες που συμμετείχαν στη Μελέτη των Επτά Χωρών», εξηγεί η Δρ Άρτεμις Σιμοπούλου, πρόεδρος του Κέντρου Γενετικής, Διατροφής και Υγείας στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ.

Ωστόσο, επειδή πολλά έχουν μεταβληθεί στην πορεία του χρόνου, σήμερα η μεσογειακή διατροφή έχει δεχθεί δυτικές επιρροές, ενώ και η σύσταση των τροφίμων έχει αλλάξει σημαντικά. Αυτό έχει οδηγήσει τον σύγχρονο άνθρωπο σε μια διατροφική ανισορροπία με άμεσες συνέπειες για την υγεία του.

Τα συμπληρώματα διατροφής NUTRILITE ενσωματώνουν όλη τη φιλοσοφία της μεσογειακής διατροφής, ώστε όχι μόνο να καλύψουν τυχόν διατροφικές ελλείψεις, αλλά και ενισχύουν την προσπάθεια του σύγχρονου ανθρώπου για υγιεινή διατροφή.

«Τα συμπληρώματα διατροφής αποτελούν τροποποιημένα τρόφιμα, λειτουργικά τρόφιμα, συμπυκνωμένες πηγές θρεπτικών ή άλλων ουσιών (π.χ. ένζυμα, φυσικά έλαια) με θρεπτική ή φυσιολογική επίδραση, των οποίων ο σκοπός είναι να συμπληρώνει την κανονική διατροφή. Αποκαθιστούν τις διατροφικές ελλείψεις ή διατηρούν την επαρκή πρόσληψη κάποιων θρεπτικών συστατικών μειώνουν τον κίνδυνο παθήσεων που δεν σχετίζονται με έλλειψη θρεπτικών συστατικών (π.χ. καρκίνος, καρδιαγγειακή νόσος) με στόχο την προώθηση της καλής υγείας», σύμφωνα με την κ. Σκουρολιάκου.

Τα διατροφικά συμπληρώματα NUTRILITE αντλούν πρώτες ύλες από φυτικές πηγές, σε αυστηρά ελεγχόμενες συνθήκες καλλιέργειας και επεξεργασίας, ώστε το τελικό προϊόν να αποδίδει στον οργανισμό όλα τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει.

Μέσω προσεκτικής διεργασίας, τα φυτά αφυδατώνονται και συμπυκνώνονται σε μια λεπτή σκόνη (που ονομάζεται συμπύκνωμα) που περιέχει τα φυσικά θρεπτικά συστατικά του φυτού και φυτοχημικά χωρίς νερό. Αν και κάθε συμπύκνωμα της NUTRILITE είναι μοναδικό, όλα έχουν ένα κοινό αρχικό στοιχείο ως φυτά πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Αυτά τα συμπυκνώματα προστίθενται σε πολλά προϊόντα της NUTRILITE καθώς προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα φυτοθρεπτικών.

Οι επιστήμονες χρησιμοποιούν τις όλες τελευταίες μεθόδους για να βελτιώσουν τους τρόπους εξαγωγής των περισσότερων θρεπτικών στοιχείων από τις σοδειές και για να αξιολογήσουν τα νέα συστατικά των προϊόντων. Ερευνούν τις νέες συνθέσεις και τις καινοτόμες μεθόδους διεργασίας, ώστε τα προϊόντα και τα συστατικά τους να πετυχαίνουν το βέλτιστο θρεπτικό περιεχόμενο.

Κάθε συμπλήρωμα διατροφής NUTRILITE υποβάλλεται σε εκτεταμένες δοκιμές και εργαστηριακές αναλύσεις, ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια και η υψηλή ποιότητα.

health.in.gr

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024