Μονομέρη μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης προς την τουρκοκυπριακή κοινότητα ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε ένδειξη καλής θέλησης εν όψει και της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

Ο Ν. Αναστασιάδης θα δώσει στον νεοεκλεγέντα τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί χάρτες και στοιχεία που αφορούν 28 ναρκοπέδια κατά προσωπικού στην περιοχή του Πενταδακτύλου.

Τα άλλα μέτρα είναι:

  • Εκχώρηση της διαχείρισης στο ΕΒΚΑΦ των μουσουλμανικών χώρων λατρείας στις ελεύθερες περιοχές που ανήκουν στην τουρκοκυπριακή κοινότητα και δεν βρίσκονται υπό την προστασία ξένων πρεσβειών,
  • πρόσληψη στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών στη Λευκωσία λειτουργών με γνώση της τουρκικής γλώσσας, ώστε να διευκολύνεται η εξυπηρέτηση των Τουρκοκύπριων.

Επίσης, ο κ. Αναστασιάδης χαιρετίζει την προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη για ενοποίηση του κυπριακού ποδοσφαίρου και εύχεται να ευοδωθεί το συντομότερο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ