Πρυτάνεις: Η ΠΝΠ οδηγεί σε αδυναμία λειτουργίας των πανεπιστημίων
Νομική δίοδος αναζητείται από τους πρυτάνεις των ΑΕΙ προκειμένου να αντιμετωπιστεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα αποθεματικά των ταμείων, καθώς εκτιμούν ότι πολύ σύντομα τα πανεπιστήμια θα έχουν αδυναμία λειτουργίας.
Νομική δίοδος αναζητείται από τους πρυτάνεις των ΑΕΙ, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα αποθεματικά των ταμείων, καθώς εκτιμούν ότι πολύ σύντομα τα πανεπιστήμια θα έχουν αδυναμία λειτουργίας.
Μετά την αντίδραση του πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης Βασίλη Διγαλάκη στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για την ΠΝΠ, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με ψήφισμα της Συγκλήτου του, δηλώνει ρητά ότι «είναι προφανές ότι η πράξη αυτή της κυβέρνησης θα οδηγήσει άμεσα σε αδυναμία λειτουργίας του Ιδρύματος μας».
Η ένταση διαπερνάει όλα τα ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας και παρά την πρόθεση του υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά να παραστεί στην έκτακτη Σύνοδο των πρυτάνεων ΑΕΙ που έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο, σε ξενοδοχείο της οδού Μιχαλακοπούλου, οι «ηγέτες» των πανεπιστημίων προετοιμάζονται για ηχηρό «όχι».
Πέραν των άλλων, οι νομικές υπηρεσίες των ΑΕΙ προετοιμάζουν κείμενο με το οποίο θα εξηγούν ότι οι πόροι των ειδικών λογαριασμών τους (κοινοτικά κονδύλια) δεν μπορούν να ενταχθούν στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που τους αναγκάζει να καταθέσουν όλα τα χρήματά τους στην Τράπεζα Ελλάδος, καθώς αποτελούν πόρους που προορίζονται για την εκτέλεση συμβάσεων με την Ε.Ε. «με νομικές δεσμεύσεις, οι οποίοι δεν αποτελούν περιουσία των ΑΕΙ και δεν μπορούν να διατεθούν σε τρίτους».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο μεγάλος τελικός του Τεντόγλου στο Τορούν – Φουλ για μετάλλιο ο Έλληνας άλτης
- Έξι νεκροί στο Κατάρ μετά από συντριβή ελικοπτέρου
- Ποιος ελέγχει το Στενό του Ορμούζ; Τι λέει το δίκαιο ναυτικού πολέμου
- Ο ιδιωτικός Τζακ Κέρουακ μέσα από τις επιστολές του
- Κόμο 1907: Από τη Serie D στην «αριστοκρατία» του ποδοσφαίρου
- Βέροια: Αγωνία για τον 7χρονο που τραυματίστηκε σε πάρκο


