Βαλς: Απετράπη επίθεση σε εκκλησία-σύμβολο της Γαλλίας
O πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς δήλωσε ότι η τρομοκρατική επίθεση που απετράπη την Κυριακή είχε στόχο «τους χριστιανούς, τους καθολικούς της Γαλλίας» και επρόκειτο να διαπραχθεί εναντίον μιας εκκλησίας, «συμβόλου της Γαλλίας».
O πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς δήλωσε ότι η τρομοκρατική επίθεση που απετράπη την Κυριακή είχε στόχο «τους χριστιανούς, τους καθολικούς της Γαλλίας» και επρόκειτο να διαπραχθεί εναντίον μιας εκκλησίας, «συμβόλου της Γαλλίας».
«Ήθελε να επιτεθεί εναντίον μιας εκκλησίας, επρόκειτο να επιτεθεί εναντίον ενός συμβόλου της Γαλλίας, ήθελε χωρίς καμία αμφιβολία να επιτεθεί εναντίον της ίδιας της ουσίας της Γαλλίας» προσέθεσε ο Μανουέλ Βαλς μιλώντας στο Βιλζουίφ, στα περίχωρα του Παρισιού.
Πρόκειται για έναν φοιτητή πληροφορικής με καταγωγή από την Αλγερία που βρισκόταν από το 2014 σε λίστα επικίνδυνων προσώπων.
Κατά ανεπιβεβαίωτες αναφορές, ο νεαρός ανακαλύφθηκε όταν αυτοπυροβολήθηκε κατά λάθος και κάλεσε ασθενοφόρο. Εξετάζεται επίσης πιθανή διασύνδεση με τη δολοφονία μίας 32χρονης το πρωί της περασμένη Κυριακής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Ισημερινός: Αναπτύσσονται 10.000 στρατιωτικοί για την αντιμετώπιση των συμμοριών που διακινούν ναρκωτικά
- Η απεργία πείνας τελείωσε με την βρετανική κυβέρνηση να απορρίπτει συμβόλαιο 2 δισ. λιρών προς την Elbit
- Το Ιράν δεν είναι πλέον προσκεκλημένο στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια
- Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 47 στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στην επιχείρηση των ΗΠΑ για την απαγωγή του Μαδούρο
- Ο Μερτς επιτίθεται με σφοδρότητα στις ΗΠΑ και στους γερμανούς εργαζόμενους
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Κωδικός «8% – 14%»
