Wall Street Journal: Μακριά από συμφωνία Ελλάδα και πιστωτές
Ελλάδα και πιστωτές δεν βρίσκονται κοντά σε μια συμφωνία αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal που επικαλείται αξιωματούχους κοντά στις διαπραγματεύσεις. Το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας που υπογράφεται από τον αρθρογράφο Σ.Νίξον αναφέρει πως είναι ακόμα πιθανό ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη, αν και αυτό δεν είναι πλέον το βασικό σενάριο για πολλούς φορείς χάραξης πολιτικής που φοβούνται ότι η κατάσταση θα πάει πολύ, χειρότερα προτού βελτιωθεί.
Ελλάδα και πιστωτές δεν βρίσκονται κοντά σε μια συμφωνία αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal που επικαλείται αξιωματούχους κοντά στις διαπραγματεύσεις.
Το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας που υπογράφεται από τον αρθρογράφο Σάιμον Νίξον αναφέρει πως είναι ακόμα πιθανό ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη, αν και αυτό δεν είναι πλέον το βασικό σενάριο για πολλούς φορείς χάραξης πολιτικής που φοβούνται ότι η κατάσταση θα πάει πολύ, χειρότερα προτού βελτιωθεί.
Όπως σημειώνεται, κανείς δεν αναμένει τώρα μια συμφωνία για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας στο Eurogroup της Ρίγα που αρχικά είχε οριστεί ως καταληκτική προθεσμία για την επίτευξη συμφωνίας και πλέον η καταληκτική προθεσμία μετατίθεται για τις 11 Μαΐου.
Κατά την Wall Street Journal οι δύο πλευρές δεν είναι πιο κοντά σε μια συμφωνία από όταν η ελληνική κυβέρνηση ανέλαβε την εξουσία σχεδόν πριν από τρεις μήνες. «Τίποτα, κυριολεκτικά τίποτα δεν έχει επιτευχθεί», δήλωσε αξιωματούχος στην εφημερίδα.
Ο Νίξον σημειώνει πως σύμφωνα με τους δανειστές εάν προστεθούν όλες οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, το πλεόνασμα του προϋπολογισμού μετατρέπεται σε έλλειμμα 10-15%, ενώ το χρέος υψώνεται πολύ πάνω από το όριο του 120% του ΑΕΠ, όπως προβλέπεται για το 2022.
Όπως υποστηρίζει ο αρθρογράφος, η Αθήνα δεν θα πάρει χρήματα από τους δανειστές της, εκτός αν μπορεί να φτάσει σε μια συμφωνία που να ικανοποιεί το ΔΝΤ, που θα διασφαλίζει ότι το ελληνικό χρέος είναι σε μια βιώσιμη πορεία και ότι έχει ένα μεσοπρόθεσμο σχέδιο χρηματοδότησης. «Η ευρωζώνη δεν θα καταβάλει ίδια κεφάλαια διάσωσης χωρίς μια συμφωνία που να φέρει την σφραγίδα έγκρισης του ΔΝΤ» επισημαίνει ο Νίξον.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αυστραλία: Οι αρχές καλούν χιλιάδες ανθρώπους να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους λόγω πυρκαγιών
- Κοινωνική έρευνα και Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ολυμπιακός: Έχουν απομείνει λιγότερα από 800 εισιτήρια – Πάει για sold out και το ματς με τον ΟΦΗ
- Γιατί ύψωσε το μεσαίο δάχτυλο ο Πάντερ στους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα
- Θεσσαλονίκη: Τον ξυλοκόπησε στη μέση του δρόμου για να αποσύρει μήνυση εις βάρος του – Ο δράστης συνελήφθη
- Κακοκαιρία Byron: Πλημμυρισμένοι δρόμοι και διακοπές κυκλοφορίας σε Πιερία, Χαλκιδική και Ημαθία
