Newsweek: Χωρίς καύσιμα ο ελληνικός στρατός, αβοήθητος έναντι Τουρκίας
Η έλλειψη καυσίμων αφήνει τον ελληνικό στρατό αβοήθητο μπροστά στην τουρκική επιθετικότητα». Με αυτόν τον τίτλο το αμερικάνικο περιοδικό Newsweek, σημειώνει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί πλέον να υπερασπιστεί τον εαυτό της κατά της τουρκικής επιθετικότητας, επειδή η οικονομική κρίση έχει αποδυναμώσει τις ένοπλες δυνάμεις της.
«Η έλλειψη καυσίμων αφήνει τον ελληνικό στρατό αβοήθητο μπροστά στην τουρκική επιθετικότητα» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του αμερικανικού περιοδικού Newsweek. Σε αυτό σημειώνεται ότι η Ελλάδα δεν μπορεί πλέον να υπερασπιστεί τον εαυτό της κατά της τουρκικής επιθετικότητας, επειδή η οικονομική κρίση έχει αποδυναμώσει τις ένοπλες δυνάμεις της.
Μιλώντας στο Newsweek, ο καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ειδικός επί στρατιωτικών θεμάτων, Κώστας Κολιόπουλος, αναφέρει ότι: «Η Τουρκία είναι ο λόγος που έχουμε πολύ μεγάλες ένοπλες δυνάμεις. Και τώρα η Τουρκία ανακινεί μια αλλαγή στην ισορροπία δυνάμεων. Οι αυξημένες δραστηριότητές της στο Αιγαίο είναι μια προσπάθεια να μας δημιουργήσει φθορά».
Στο δημοσίευμα του αμερικανικού περιοδικού γίνεται καταγραφή των αυξημένων παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη, καθώς και στοιχεία του ινστιτούτου SIPRI για τις ελληνικές στρατιωτικές δαπάνες, που πέρσι ήταν ύψους 4 δισ. ευρώ ή 2,5% του ΑΕΠ -μια από τις υψηλότερες δαπάνες σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Σύμφωνα με την εκτίμηση του περιοδικού, η Τουρκία γνωρίζει ότι, αν συνεχίζει να παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο και να εισέρχεται στα ελληνικά χωρικά ύδατα, η Ελλάδα πρέπει να απαντήσει. Αλλά χωρίς καύσιμα ή σωστά συντηρημένο εξοπλισμό, η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να αποκρούσει τον κατά τα άλλα σύμμαχό της στο ΝΑΤΟ, επισημαίνεται.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τετέι: «Να με θυμούνται ως πρωταθλητή στον Παναθηναϊκό» (vid)
- Σομαλία: Την Τουρκία επισκέπτεται ο πρόεδρός της τέσσερις ημέρες αφότου το Ισραήλ αναγνώρισε τη Σομαλιλάνδη
- Κολωνάκι: Το «μοιραίο» λάθος του γιου με το κλειδί του διαμερίσματος – Όταν γελούσε περιγράφοντας τη φωτιά
- Έβγαλαν «μαχαίρια» οι φανατικοί του Stranger Things – Το επεισόδιο με την χαμηλότερη βαθμολογία στην ιστορία του
- Ασταμάτητος ο Ελ Κααμπί – Ο στράικερ του Ολυμπιακού πέτυχε γκολ και κόντρα στην Ζάμπια (1-0, vid)
- Συνέντευξη: Η κίνηση των «προθύμων» στα μπλόκα κάνει ακόμα πιο προκλητικό τον Μητσοτάκη – Η «πάσα» και οι… «τραμπούκοι»