Δέσμευση Σκουρλέτη για σύγκληση τριμερούς για τη Χαλυβουργική
Η πρόθεση της Χαλυβουργικής να υλοποιήσει πρόγραμμα «οικειοθελούς εξόδου» 100 εργαζομένων, ενέργεια στην οποία αντιτίθεται το σωματείο των εργαζομένων, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης της διοίκησης του Σωματείου με τον υπουργό Εργασίας Π.Σκουρλέτη. Ο υπουργός διατύπωσε την κατηγορηματική θέση του υπέρ της προστασίας της απασχόλησης και αποδέχτηκε το αίτημα των εργαζομένων για τη σύγκλιση τριμερούς συνάντησης στο υπουργείο, το επόμενο χρονικό διάστημα.
Η πρόθεση της Χαλυβουργικής να υλοποιήσει πρόγραμμα «οικειοθελούς εξόδου» 100 εργαζομένων, ενέργεια στην οποία αντιτίθεται το σωματείο των εργαζομένων, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης της διοίκησης του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Χαλυβουργικής ΑΕ με τον υπουργό Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη, παρουσία εκπροσώπων από τη ΓΣΕΕ και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ελευσίνας.
Οι εκπρόσωποι του σωματείου, σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο, ζήτησαν την παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας προκειμένου να αποτραπεί η υλοποίηση του προγράμματος, επισημαίνοντας ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για απολύσεις.
Πρόσθεσαν επίσης, ότι οποιαδήποτε λύση στο ενεργειακό ζήτημα, από την πλευρά της κυβέρνησης, πρέπει να συνδυαστεί με ρήτρες διασφάλισης των θέσεων εργασίας.
Ο υπουργός Εργασίας διατύπωσε την κατηγορηματική θέση του υπέρ της προστασίας της απασχόλησης και αποδέχτηκε το αίτημα των εργαζομένων για τη σύγκλιση τριμερούς συνάντησης στο υπουργείο, το επόμενο χρονικό διάστημα.
Ο κ. Σκουρλέτης ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με τον υπουργό ΠΑΠΕΝ, κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη, καθώς το ενεργειακό πρόβλημα είναι κομβικό και στον συγκεκριμένο κλάδο οικονομικής δραστηριότητας.
Στη βάση αυτή, η κυβέρνηση μέσω του αρμόδιου υπουργείου εξετάζει και επεξεργάζεται ήδη παρεμβάσεις για την μείωση του ενεργειακού κόστους, επισημαίνει το υπουργείο.
Κύρια επιδίωξη παραμένει η παραγωγική ανασυγκρότηση βάσει ενός νέου μοντέλου, που θα μπορεί να διασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και ζωής για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, σε συνδυασμό με την συνολική ανάπτυξη, καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φωτιά σε δασική έκταση στο Κυριάκι Βοιωτίας – Επιχειρούν τρία ελικόπτερα
- Κρήτη: Συνελήφθη 37χρονος για ξυλοδαρμό της συζύγου του μπροστά στο 3χρονο παιδί τους
- Τι θα πει ο Μητσοτάκης στην ΚΟ υπό το άγχος για τα «γαλάζια» ποσοστά και το βάρος των ποινικών διώξεων για ΟΠΕΚΕΠΕ
- ΚΚΕ για επέτειο από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο: Μας θυμίζει τι σημαίνουν για τους λαούς οι σχεδιασμοί των ιμπεριαλιστών
- Μυθικό «κράξιμο» στην Αργεντινή για την έλλειψη σεβασμού στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία (vid)
- Νέα εποχή για την παραλία της Φρεαττύδας
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση για το σκάνδαλο – «Θράσος της κυβέρνησης»
- Μητσοτάκης για 52η επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο: «Δεν ξεχνούμε, επαγρυπνούμε»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)





































![Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-308-315x220.jpg)














Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442