Η γαλλική φίρμα έχει ανακοινώσει την αποκάλυψη του Aircross concept car, ενός μεσαίου SUV που θα οδηγήσει σε μια αντίστοιχη έκδοση παραγωγής, για την 8η Απριλίου, ωστόσο, ήδη η πρώτη εικόνα του αναδύθηκε στο διαδίκτυο προδίδοντας ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του πρωτότυπου μοντέλου.

Σχεδιαστικά είναι σαφές, ότι το Aircross το οποίο, ως έκδοση παραγωγής, θα αντικαταστήσει το C4 Aircross αντλεί τις επιρροές του από το C4 Cactus, σε μια πιο off-road, επιθετική προσέγγιση που συνοψίζεται στην παρουσία μιας διπλής γρίλιας και στα προστατευτικά μπροστά, στους θόλους και στα πλευρικά τμήματα του αυτοκινήτου.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα στοιχεία του, ξεχωρίζει το έντονα κεκλιμένο παρμπρίζ και η γραμμή οροφής που καταλήγει σε μια ανάλογου ύφους, με το C4 Cactus, τρίτη κολώνα προς όφελος μιας δυναμικότερης σιλουέτας. Στο ίδιο μήκος κύματος, το πρωτότυπο μοντέλο φαίνεται να είναι τρίθυρο ή να κρύβει καλά τις χειρολαβές για τις πίσω πόρτες.

Πίσω από τις επιφάνειες του φέρεται να βρίσκεται μια βελτιωμένη εκδοχή της αρχιτεκτονικής που φιλοξενεί το Mitsubishi ASX και η οποία θα αποτελέσει επίσης την αφετηρία για τo νέο Peugeot 2008.

Επίσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει μαζί με την πρώτη του εικόνα, το γαλλικό πρωτότυπο SUV θα λανσάρει ένα νέο σύστημα περιμετρικής όρασης 360 μοιρών με κάμερες το οποίο, σταδιακά θα αποτελέσει μέρος του εξοπλισμού των νέων Citroen. Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδια στοιχεία το concept car εξοπλίζεται με diesel κινητήρα 1,6 λίτρων BlueHDi σε εκδοχή ισχύος 100 ίππων, που συναντάμε στο C4 Cactus.

Auto Express