Ξεκίνησε ο διαδικτυακός διαγωνισμός του Photometria Festival 2015, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Μαΐου έως τις 7 Ιουνίου στα Ιωάννινα. Θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι η Πίστη.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, «πίστη είναι μία έννοια αφηρημένη, ηγείται πάντοτε της θεωρίας και εμπεριέχει πλείστες ερμηνείες: υποστήριξη του εαυτού μας, εμπιστοσύνη στο συνάνθρωπο, παραδοχή της αλήθειας, αντίληψη υποκειμενική περί πράγματος ή καταστάσεως, ακλόνητη εμμονή σε αξίες και αρχές, βεβαιότητα ύπαρξης του θείου».

Έως τις 30 Απριλίου 2015 οι ενδιαφερόμενοι μπορούν, μέσω πλατφόρμας, να ανεβάσουν τη φωτογραφία τους πάνω στη συγκεκριμένη θεματική.

Στις 27 Μαΐου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των 25 καλύτερων φωτογραφιών, των οποίων η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στον Πολιτιστικό Δημοτικό πολυχώρο παλαιών σφαγείων Ιωαννίνων, από τις 27 Μαΐου έως τις 7 Ιουνίου 2015.

Παράλληλα, από τις 27 Μαΐου έως 7 Ιουνίου το κοινό θα μπορεί να ψηφίζει για την καλύτερη φωτογραφία κοινού εκ των 25 καλύτερων που θα έχει επιλέξει η πενταμελής κριτική επιτροπή.

Τα αποτελέσματα των τεσσάρων καλύτερων φωτογραφιών (τριών της κριτικής επιτροπής και ενός του κοινού) θα ανακοινωθούν στις 7 Ιουνίου 2015 στην τελετή λήξης του Φεστιβάλ Φωτομετρία, που θα πραγματοποιηθεί στα Παλαιά σφαγεία Ιωαννίνων και θα αναρτηθούν στο www.photometria.gr.

Τα βραβεία περιλαμβάνουν μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, δωροεπιταγές για φωτογραφικά σεμινάρια και φωτογραφικά λευκώματα, καθώς και ταξίδια στην Πάρο και στα Κάτω Πεδινά Ζαγορίου.

Την κριτική επιτροπή αποτελούν οι: Ελένη Μουζακίτη, Παύλος Φυσάκης, Χάρης Κακαρούχας, Στράτος Καλαφάτης, Γιόνεκ Γιόνεκσον.

Η έκθεση των 25 καλύτερων φωτογραφιών του διαγωνισμού Photometria Awards 2015 Πίστη/Faith θα ταξιδέψει σε 11 πόλεις της Ελλάδας.

Όλο το Πρόγραμμα του Photometria Festival 2015

Παλαιά Σφαγεία Ιωαννίνων

Έκθεση των 25 καλύτερων φωτογραφιών του διαδικτυακού διαγωνισμού φωτογραφίας «Πίστη/Faith». Διάρκεια: 27/5 – 7/6/2015

Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων

Έκθεση φωτογραφίας της Ρέας Παπαδοπούλου. Διάρκεια: 28/5 – 7/6/2015

Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων

Έκθεση του φωτογράφου Κώστα Μπαλάφα. Διάρκεια: 28/5 – 7/6/2015

Λαογραφικό Μουσείο «Κώστας Φρόντζος»

Έκθεση φωτογραφίας του Χάρη Κακαρούχα με τίτλο «Grace». Διάρκεια: 29/5 – 7/6/2015

Γκαλερί Τεχνοχώρος

Έκθεση φωτογραφίας του Αβραάμ Παυλίδη. Διάρκεια: 29/5 – 7/6/2015

Ιτς Καλέ Ιωαννίνων

Έκθεση φωτογραφίας του Στράτου Καλαφάτη με τίτλο «Άθως/Τα χρώματα της Πίστης». Διάρκεια: 30/5 – 7/6/2015

Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων

Έκθεση φωτογραφίας του Σπύρου Ζερβουδάκη με τίτλο «Θεοφάνεια». Διάρκεια: 30/5 – 7/6/2015

Φωτογραφείο Μουσελίμης

Παράλληλες Φωνές

Εννέα φωτογράφοι εκθέτουν στα Ιωάννινα στα πλαίσια διοργάνωσης του Photometria Festival 2015.
Διάρκεια: 31/5 – 7/6/2015

Θυμωμένο Πορτραίτο

Παράλληλες Φωνές

Εννέα φωτογράφοι εκθέτουν στα Ιωάννινα στα πλαίσια διοργάνωσης του Photometria Festival 2015. Διάρκεια: 31/5 – 7/6/2015

Τεχνικό Γραφείο GIANT

Παράλληλες Φωνές

Εννέα φωτογράφοι εκθέτουν στα Ιωάννινα στα πλαίσια διοργάνωσης του Photometria Festival 2015. Διάρκεια: 1/6 – 7/6/2015

Η είσοδος είναι δωρεάν σε όλους τους εκθεσιακούς χώρους του Φεστιβάλ.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν και άλλες εκδηλώσεις, όπως το καθιερωμένο Photometria Walk, ένας διαγωνισμός φωτογραφίας διάρκειας 3 ωρών, 31 Μαΐου από τις 11:00 έως τις 15:00.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις και σεμινάρια φωτογραφίας, ημερίδα, προβολές ταινιών μικρού μήκους και Video Art, καθώς και εκπαιδευτικό πρόγραμμα δημιουργικής ενασχόλησης μαθητών του δημοτικού.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ