Σέρρες: Μειώνεται η στάθμη του νερού στη λίμνη Κερκίνη
Κάτω από το όριο των 36 μέτρων βρίσκεται πλέον η στάθμη του νερού της λίμνης Κερκίνης (στα 35,7 μέτρα) και παρουσιάζει καθοδική τάση. Την ίδια ώρα, στην ήδη πλημμυρισμένη νοτιoανατολική πεδιάδα του νομού συνεχίζεται η επέκταση των υδάτων του Στρυμόνα. Τοπογράφοι της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών ξεκίνησαν από το πρωί την καταγραφή των πλημμυρισμένων εκτάσεων. Τα ακριβή στοιχεία αναμένεται να γίνουν γνωστά τη Δευτέρα.
Κάτω από το όριο των 36 μέτρων βρίσκεται πλέον η στάθμη του νερού της λίμνης Κερκίνης (στα 35,7 μέτρα) και παρουσιάζει καθοδική τάση.
«Όπως φαίνεται η πτώση της στάθμης του νερού στη λίμνη θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες. Εμείς θα φροντίσουμε ώστε το άνοιγμα των θυροφραγμάτων να παραμείνει σταθερό για να αποκτήσει η λίμνη επιπλέον χωρητικότητα νερού για το ενδεχόμενο νέας κακοκαιρίας αλλά και για τα νερά που θα προκύψουν από το λιώσιμο των χιονιών στη Βουλγαρία και στη συνέχεια θα αρχίσουμε να μειώνουμε το άνοιγμα των θυροφραγμάτων» δήλωσε στο ΑΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης, Γιάννης Μωυσιάδης.
Την ίδια ώρα, στην ήδη πλημμυρισμένη νοτιoανατολική πεδιάδα του νομού συνεχίζεται η επέκταση των υδάτων του Στρυμόνα. «Υπολογίζουμε ότι όταν αρχίσουμε να μειώνουμε τη ροή των υδάτων από τα θυροφράγματα, τότε θα γίνει απόσυρση των νερών στον κάμπο. Προς το παρόν το νερό ακόμη απλώνεται» τόνισε ο κ. Μωυσιάδης.
Τοπογράφοι της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών ξεκίνησαν από το πρωί την καταγραφή των πλημμυρισμένων εκτάσεων. Τα ακριβή στοιχεία αναμένεται να γίνουν γνωστά τη Δευτέρα.
«Το ευχάριστο είναι πως καταφέραμε να αποφύγουμε την πλημμύρα σε οικισμούς. Δεν σημειώθηκαν ζημιές σε σπίτια και εγκαταστάσεις ενώ, πλέον, δεν κινδυνεύουν και κτηνοτροφικές μονάδες» σχολίασε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι «τώρα το πρόβλημά μας είναι πως θα αποζημιωθούν οι αγρότες. Ίσως κάποιοι προλάβουν να σπείρουν, όταν αποσυρθούν τα νερά αλλά αυτοί θα είναι ελάχιστοι. Έτσι, κύριο για μας ζήτημα είναι να εξασφαλιστούν τα «δικαιώματα των αγροτών» και να δοθεί, εκ μέρους της πολιτείας, οικονομική βοήθεια για αυτούς που έχουν πληγεί».
Σύμφωνα με τον κ. Μωυσιάδη, στο νομό βρίσκονται ήδη εκπρόσωποι του ΕΛΓΑ και επισκέπτονται τις πληγείσες περιοχής. Εκτιμά, ωστόσο, ότι ακριβής καταμέτρηση θα ολοκληρωθεί μετά τα μέσα Μαΐου, οπότε, τα νερά θα έχουν πλέον υποχωρήσει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Επσταϊν – Γαλλία: Η εισαγγελία ξεκινά έρευνα σε βάρος του πρώην υπουργού πολιτισμού Τζακ Λανγκ
- Στου Ζωγράφου κάποιον βρήκε & έδωσε χρήματα και κινητό στη Λόρα είπε ο δικηγόρος της οικογένειας της
- Θεσσαλονίκη: Βόμβες μολότοφ και επεισόδια στο κέντρο μεταξύ κουκουλοφόρων και ΜΑΤ
- Η Ταϊβάν ζητά παράταση από τις ΗΠΑ για την παράδοση όπλων που δεν έχει αποπληρώσει
- Ιράν: Ο Τραμπ υπογράφει διάταγμα με απειλή δασμών σε χώρες που συναλλάσσονται με την Ισλαμική Δημοκρατία
- «Πιστεύουν ότι η Λόρα κινδυνεύει & ζητούν από τις γερμανικές Αρχές να την βρουν» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας
