Για τον ELA αποφασίζει την Τετάρτη η ΕΚΤ
Το μέγεθος της ρευστότητας που χορηγείται μέσω του έκτακτου μηχανισμού (ΕLA) στις ελληνικές τράπεζες θα επανεξετασθεί εκ νέου σήμερα Τετάρτη στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης (ΕΚΤ). Την παρελθούσα εβδομάδα το όριο του ELA αυξήθηκε λίγο πάνω από τα 71 δισ. ευρώ.
Το μέγεθος της ρευστότητας που χορηγείται μέσω του έκτακτου μηχανισμού (ΕLA) στις ελληνικές τράπεζες θα επανεξετασθεί εκ νέου σήμερα Τετάρτη στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης (ΕΚΤ).
Την παρελθούσα εβδομάδα το όριο του ELA αυξήθηκε λίγο πάνω από τα 71 δισ. ευρώ και εκτιμάται πως θα υπάρξει και νέα αύξηση, λόγω των εκροών καταθέσεων φορέων της γενικής κυβέρνησης που επενδύθηκαν σε repos.
Συνολικά από τον Δεκέμβριο 2014 έως και σήμερα οι εκροές καταθέσεως από τις ελληνικές τράπεζες ανέρχονται σε 28 δισ. ευρώ με τις καταθέσεις να διαμορφώνονται στα 137 δισ. ευρώ.
Ως ένδειξη ότι ο ELA θα επεκταθεί ερμηνεύεται και η χθεσινή αναφορά της επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) Ντανιέλ Νουΐ πως ο ελληνικός τραπεζικός τομέας είναι σε καλύτερη κατάσταση φερεγγυότητας, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η απεργία πείνας τελείωσε με την βρετανική κυβέρνηση να απορρίπτει συμβόλαιο 2 δισ. λιρών προς την Elbit
- Το Ιράν δεν είναι πλέον προσκεκλημένο στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια
- Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 47 στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στην επιχείρηση των ΗΠΑ για την απαγωγή του Μαδούρο
- Ο Μερτς επιτίθεται με σφοδρότητα στις ΗΠΑ και στους γερμανούς εργαζόμενους
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Κωδικός «8% – 14%»
- Συρία: Ο Αλ Σάρα αναγνωρίζει τους Κούρδους ως ισότιμους πολίτες – Bομβάρδισε θέσεις του SDF στο Χαλέπι
