Οι αραβικές χώρες θα συστήσουν πολυεθνική δύναμη
Οι ηγέτες των αραβικών χωρών που έχουν προσέλθει σε Σύνοδο στο αιγυπτιακό Σαρμ ελ Σεΐχ συμφώνησαν να σχηματίσουν πολυεθνική δύναμη με στόχο την αντιμετώπιση των «απειλών» στην ασταθή περιοχή. Προηγούμενα ανάλογα εγχειρήματα είχαν αποτύχει. Η σύσταση κοινής δύναμης τέθηκε με φόντο την επέμβαση στην Υεμένη αλλά και την κατάσταση στη Λιβύη - η αραβική Σύνοδος ανέφερε επίσης πως οι επιχειρήσεις στην Υεμένη θα συνεχιστούν μέχρι οι αντάρτες Χούτι να παραδώσουν τα όπλα.
Οι ηγέτες των αραβικών χωρών που έχουν προσέλθει σε Σύνοδο στο αιγυπτιακό Σαρμ ελ Σεΐχ συμφώνησαν να σχηματίσουν πολυεθνική δύναμη με στόχο την αντιμετώπιση των «απειλών» στην ασταθή περιοχή.
Την απόφαση ανακοίνωση ο αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλφαταχ ελ Σίσι μετά τη Σύνοδο αραβικών χωρών στο Σαρμ ελ Σεΐχ.
Η πρόταση συζητήθηκε με φόντο την επέμβαση στην Υεμένη αλλά και την κατάσταση στη Λιβύη.
Η Σύνοδος ανέφερε επίσης ότι οι επιχειρήσεις στην Υεμένη θα συνεχιστούν μέχρι οι αντάρτες να κατεβάσουν τα όπλα.
Η εξειδίκευση των περί της στρατιωτικής δύναμης αναμένεται να χρειαστεί τουλάχιστον μήνες, όπως αναφέρει το Reuters που επικαλείται γνώση του προσχεδίου των συμπερασμάτων της Συνόδου.
Προηγούμενα ανάλογα εγχειρήματα είχαν αποτύχει. Στο προσχέδιο συμπερασμάτων αναφέρεται πως η συμμετοχή στην δύναμη θα είναι εθελοντική για κάθε χώρα.
Η σύσταση τέτοιας δύναμης θα έδινε στις χώρες «ευελιξία» σε περίπτωση επιχειρήσεων σαν εκείνων που διεξάγονται στην Υεμένη από συνασπισμό δέκα χωρών υπό τη Σαουδική Αραβία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Νετανιάχου καλεί τους Ιρανούς να «ανατρέψουν το καθεστώς» της Τεχεράνης
- Ολυμπιακός: Θερμή υποδοχή στην αποστολή του στις Σέρρες (vid)
- Ιταλία: Ο υπουργός Άμυνας Γκουίντο Κροζέτο αποκλείστηκε στο Ντουμπάι
- Η Σίντι Κρόφορντ μοιράζεται το χειρόγραφο σημείωμα του Τζον Κένεντι Τζούνιορ για το εξώφυλλο της στο περιοδικό George
- Ιράν: Ποιους στρατιωτικούς διοικητές και συμβούλους ισχυρίζεται πως έχει σκοτώσει το Ισραήλ – Τι λέει ο Τραμπ
- H επόμενη μέρα μετά την επίθεση στο Ιράν – Πώς θα κινηθούν οι παγκόσμιες αγορές