Σέρρες: Στο κόκκινο η στάθμη της λίμνης Κερκίνης, ανοίγουν τα φράγματα
Ανοίγουν τα θυροφράγματα της λίμνης Κερκίνης, καθώς η στάθμη του νερού έχει αγγίξει το τελικό όριο αντοχής και πλησιάζει τα 36 μέτρα. Μεγάλο κίνδυνο πλημμύρας αντιμετωπίζουν οι νοτιοανατολικοί δήμοι του νομού Σερρών.
Ανοίγουν τα θυροφράγματα της λίμνης Κερκίνης, καθώς η στάθμη του νερού έχει αγγίξει το τελικό όριο αντοχής και πλησιάζει τα 36 μέτρα.
Η απόφαση αυτή κοινοποιήθηκε σε όλους τους δημάρχους και σε φορείς του νομού Σερρών από τον αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη, κατά τη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα του Σαββάτου στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.
«Η λίμνη έχει φτάσει στα όρια της. Από τη Βουλγαρία έρχονται πολλά νερά και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προστατέψουμε το ανατολικό ανάχωμα της λίμνης, γιατί αν σπάσει η καταστροφή θα είναι βιβλική, θα κινδυνέψουν κατοικημένες περιοχές» δήλωσε ο αντιπεριφεριάρχης Σερρών, Γιάννης Μωυσιάδης.
Την ίδια ώρα, τα ορμητικά νερά του Στρυμόνα που θα απεγκλωβιστούν από τη λίμνη Κερκίνη, πρόκειται να φτάσουν στους νοτιοανατολικούς δήμους του νομού, το πρωί της Κυριακής, βάζοντας σε επιπλέον κίνδυνο αμέτρητες καλλιεργήσιμες εκτάσεις των δήμων Βισαλτίας, Εμμανουήλ Παππά, Ν.Ζίχνης και Αμφίπολης, που ήδη είχαν πληγεί τις τελευταίες 21 ημέρες, μετρώντας περισσότερα από 50.000 πλημμυρισμένα στρέμματα.
«Αυτό που θα πρέπει τώρα να δούμε είναι πως θα μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε την αποζημίωση των αγροτών και την οικονομική συμπαράστασή από την Πολιτεία» δήλωσε ο κ. Μωυσιάδης, ενώ ζήτησε από τους κατοίκους των Σερρών να είναι σε εγρήγορση και ιδιαίτερα προσεκτικοί.
«Στην πλευρά του Αχινού, αν υπάρχουν ζώα πρέπει να τα απομακρύνουν, να μην αφήσουν αγροτικά μηχανήματα παράκτια του Στρυμόνα και κυρίως να μην πάνε μόνοι τους, κατά τις βραδινές ώρες σε επικίνδυνες περιοχές» είπε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ασύλληπτα χρήματα: Πόσα πήραν οι Μέσι, Ρονάλντο, Εμπαπέ και Βινίσιους για τη διαφήμιση της Lego (pic)
- Σύνοδος Πρυτάνεων: «Όχι» των φοιτητών σε ιδιωτικά ΑΕΙ και διαγραφές
- Τουρνάς: Όλοι μαζί θα δώσουμε τον αγώνα και το φετινό καλοκαίρι – Η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας
- Ολυμπιακός: Η κατάρα της πρώτης θέσης (και άλλες κουταμάρες)
- Η απολογία του Μαλακάι Φλιν: «Ενήργησα με τρόπο που δεν αντικατοπτρίζει εμένα…»
- Καραμανλής: Δεν παραιτείται από βουλευτής – «Δεν προτίθεμαι να είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές»
- Τσουκαλάς: Όποιος θέλει να φύγει η ΝΔ έχει μόνο μία επιλογή το ΠΑΣΟΚ – «Καμία ψήφος χαμένη»
- Πάσχα στην Αθήνα: Συναυλίες, θέατρο και δράσεις σε όλη την πόλη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/enq-1998-sqq-CriDQFQ-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442