Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Clasico στη Βαρκελώνη, ντέρμπι από τα παλιά στο Λίβερπουλ

Clasico στη Βαρκελώνη, ντέρμπι από τα παλιά στο Λίβερπουλ

Αφού ξεφορτώθηκαν τους υποψήφιους... σφετεριστές του θρόνου, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ συγκρούονται την Κυριακή (22:00, OTE TV) στο «Καμπ Νου», στο μεγάλο ντέρμπι της 28ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος, το οποίο θα κρίνει πολλά στη μάχη του φετινού τίτλου. Το κλασικό ντέρμπι Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κλέβει την παράσταση, στο πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής της Premier League. Ένα ματς που προκαλεί παγκόσμιο ενδιαφέρον, ανεξάρτητα από την αγωνιστική κατάσταση των δύο αντιπάλων.

Αφού ξεφορτώθηκαν τους υποψήφιους… σφετεριστές του θρόνου, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ συγκρούονται την Κυριακή (22:00, OTE TV) στο «Καμπ Νου», στο μεγάλο ντέρμπι της 28ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος, το οποίο θα κρίνει πολλά στη μάχη του φετινού τίτλου.

Οι «μπλαουγκράνα» πηγαίνουν στο clasico με προβάδισμα ενός βαθμού, καλύτερη ψυχολογία, πλεονέκτημα έδρας και ευρισκόμενοι σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση από τους Μαδριλένους, όμως σε τέτοια ματς οι παράμετροι αυτές δεν αποτελούν εγγύηση νίκης. Οι «μερένγκες» γνωρίζουν ότι παίζουν το τελευταίο «χαρτί» τους για να μείνουν στη διεκδίκηση του τίτλου, αφού ενδεχόμενη ήττα θα τους αφήσει στο -4, κυρίως όμως θα βαθύνει την κρίση εσωστρέφειας, η οποία τους ταλαιπωρεί εδώ και περίπου δύο μήνες.

Έχουν περάσει σχεδόν πέντε μήνες από το ντέρμπι του πρώτου γύρου στο «Μπερναμπέου», όπου η Ρεάλ είχε επικρατήσει σχετικά εύκολα (3-1), μετά από εξαιρετική εμφάνιση και σαφή κυριαρχία έναντι των Καταλανών. Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι και τα δεδομένα άλλαξαν άρδην.

Με νίκη την Κυριακή οι Καταλανοί θα αποκτήσουν μεγάλο προβάδισμα για τον τίτλο, ενώ μία ισοπαλία θα τους κρατήσει μεν στην πρώτη θέση, αλλά με την ελάχιστη διαφορά και την ισοβαθμία σε βάρος τους. Ενδεχόμενη ήττα, όμως, πέραν του ότι θα τους ρίξει από την κορυφή, θα αποκαλύψει αν οι πληγές του προηγούμενου διαστήματος όντως επουλώθηκαν, ή αν απλώς σκεπάστηκαν και θα… κακοφορμίσουν στην πρώτη ευκαιρία.

Πολύ εύκολα η Βαλένθια πέρασε με νίκη 4-0 από την έδρα της Ελτσε και παραμένει στην τρίτη θέση της Πριμέρα Ντιβιζιόν, μετά το ματς με το οποίο άνοιξε η αυλαία της αγωνιστικής.

Το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής έχει ως εξής:

Παρασκευή 20/3
Έλτσε-Βαλένθια 0-4
(44΄ Γκόμες, 57΄ Αλκάθερ, 71΄αυτ. Ρόκο, 90+2΄ Οταμέντι)

Σάββατο 21/3

Ατλέτικο Μαδρίτης-Χετάφε
Ράγιο Βαγεκάνο-Μάλαγα
Λεβάντε-Θέλτα
Γρανάδα-Εϊμπάρ
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Αλμερία

Κυριακή 22/3

Λα Κορούνια-Εσπανιόλ
Βιγιαρεάλ-Σεβίλη
Σοσιεδάδ-Κόρντομπα
Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 27 αγώνες)
Μπαρτσελόνα 65
Ρεάλ Μαδρίτης 64
Βαλένθια 60 -28αγ.
Ατλέτικο Μαδρίτης 56
Σεβίλη 52
Βιγιαρεάλ 49
Μάλαγα 44
Αθλέτικ Μπιλμπάο 36
Εσπανιόλ 33
Σοσιεδάδ 33
Θέλτα 32
Ράγιο Βαγιεκάνο 32
Χετάφε 29
Εϊμπάρ 27
Έλτσε 27 -28αγ.
Αλμερία 25
Λα Κορούνια 25
Λεβάντε 25
Γρανάδα 22
Κόρντομπα 18

Στην Premier League (30η αγωνιστική)

Το κλασικό ντέρμπι Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κλέβει την παράσταση, στο πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής της Premier League. Ένα ματς που προκαλεί παγκόσμιο ενδιαφέρον, ανεξάρτητα από την αγωνιστική κατάσταση των δύο αντιπάλων. Πράγματι είναι δείγμα της παρακμής των δύο πιο επιτυχημένων ομάδων του αγγλικού ποδοσφαίρου, να μονομαχούν για μια θέση στην τετράδα.

Είναι το μοναδικό «αποκούμπι» μιας αποτυχημένης σεζόν, περισσότερο για τη Γιουνάιτεντ που δεν μετείχε καν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η Λίβερπουλ συνεχίζει στο κύπελλο και τους τελευταίους τρεις μήνες είναι η καλύτερη ομάδα της Premier League, με βάση τη βαθμολογική της συγκομιδή. Βρίσκεται ένα επίπεδο πιο πάνω όσον αφοοά την ψυχολογία, που σίγουρα θα εκτοξευθεί στα ύψη αν το απόγευμα της Κυριακής καταφέρει να προσπεράσει στην κατάταξη τους «κόκκινους διαβόλους».

Την ίδια ημέρα, λίγο αργότερα, η Τσέλσι παίζει στην έδρα της Χαλ με στόχο να κάνει ακόμα ένα βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου. Η κατάσταση μοιάζει μη αναστρέψιμη για τη Μάντσεστερ Σίτι (Σάββατο, εντός με Γουέστ Μπρομ), που πλέον δε νιώθει σίγουρη ούτε καν για τη δεύτερη θέση, καθώς η φορμαρισμένη Αρσεναλ (παίζει στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» με τη Νιούκαστλ) ακολουθεί σε απόσταση «αναπνοής».

Η Σαουθάμπτον και η Τότεναμ έχουν κοινό στόχο ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο και υποδέχονται αμφότερες δύο ομάδες που βρίσκονται κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, τη Μπέρνλι και τη Λέστερ αντίστοιχα. Η ΚΠΡ παίζει ίσως το τελευταίο της χαρτί για να μείνει «ζωντανή» φιλοξενώντας την Έβερτον, η οποία βρίσκεται σε τραγική ψυχολογική κατάσταση μετά τη συντριβή από τη Ντιναμό Κιέβου και τον αποκλεισμό από το Europa League. Τέλος η Σάντερλαντ, με τον Ντικ Αντβοοκαατ για πρώτη φορά στον πάγκο της, έχει μεγάλη ανάγκη από βαθμούς στο ταξίδι της στο Λονδίνο για να αντιμετωπίσει την Γουέστ Χαμ.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο 21/3
Μάντσεστερ Σίτι-Γουέστ Μπρομ
Αστον Βίλα-Σουόνσι
Νιούκαστλ-Αρσεναλ
Σαουθάμπτον-Μπέρνλι
Στόουκ Σίτι-Κρίσταλ Πάλας
Τότεναμ-Λέστερ
Γουέστ Χαμ-Σάντερλαντ

Κυριακή 22/3
Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Γ.
Χαλ-Τσέλσι
ΚΠΡ-Εβερτον

Η βαθμολογία (σε 29 αγώνες)
Τσέλσι 64 -28αγ.
Μάντσεστερ Σίτι 58
Αρσεναλ 57
Μάντσεστερ Γιουν. 56
Λίβερπουλ 54
Τότεναμ 50
Σαουθάμπτον 50
Στόουκ Σίτι 42
Σουόνσι 40
Γουέστ Χαμ 39
Νιούκαστλ 35
Κρίσταλ Πάλας 33
Έβερτον 31
Γουέστ Μπρομ 30
Αστον Βίλα 28
Χαλ 28
Σάντερλαντ 26
Μπέρνλι 25
ΚΠΡ 22
Λέστερ 19 -28αγ.

Στο Campionato (28η αγωνιστική)

Ακόμη ένα βήμα για την κατάκτηση και του εφετινού τίτλου θα προσπαθήσει να κάνει η -πρωταθλήτρια και πρωτοπόρος- Γιουβέντους στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής, με την οποία συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο το ιταλικό πρωτάθλημα. Με ανεβασμένη ψυχολογία από την πρόκριση σε βάρος της Ντόρτμουντ στους προημιτελικούς του Champions League, η «βέκια σινιόρα» υποδέχεται την Κυριακή την Τζένοα και θέλει ακόμη ένα «τρίποντο», το οποίο θα τη διατηρήσει στο +14 από τη Ρόμα και θα τη φέρει ακόμη πιο κοντά στο «σκουντέτο».

Στο μεταξύ, η Ρόμα αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Τσεζένα και θέλει τη νίκη, προκειμένου να διατηρηθεί στη δεύτερη θέση, η οποία οδηγεί απευθείας στους ομίλους του νέου Champions League, καθώς από απόσταση ενός βαθμού ακολουθεί η Λάτσιο που φιλοξενεί τη Βερόνα. Νάπολι και Σαμπντόρια έχουν εντός έδρας αποστολές απέναντι σε Αταλάντα και Ίντερ, αντίστοιχα, ενώ η Φιορεντίνα αναμετράται στο «Φρίουλι» με την Ουντινέζε.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο 21/3
Κιέβο-Παλέρμο
Μίλαν-Κάλιαρι

Κυριακή 22/3

Έμπολι-Σασουόλο
Γιουβέντους-Τζένοα
Τσεζένα-Ρόμα
Λάτσιο-Βερόνα
Νάπολι-Αταλάντα
Πάρμα-Τορίνο
Σαμπντόρια-Ίντερ
Ουντινέζε-Φιορεντίνα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 27 αγώνες)
Γιουβέντους 64
Ρόμα 50
Λάτσιο 49
Νάπολι 46
Φιορεντίνα 45
Σαμπντόρια 45
Τζένοα 37 -26αγ.
Ίντερ 37
Τορίνο 36
Μίλαν 35
Παλέρμο 35
Ουντινέζε 32 -26αγ.
Σασουόλο 32
Βερόνα 32
Έμπολι 30
Κιέβο 29
Αταλάντα 25
Κάλιαρι 21
Τσεζένα 21
Πάρμα 9 -25αγ.

* Η Πάρμα έχει τιμωρηθεί με αφαίρεση τριών βαθμών.

Στη Bundesliga (26η αγωνιστική)

Την ευκαιρία να διατηρήσει την διαφορά ασφαλείας απ τους διώκτες της, έχει η πρωτοπόρος της Bundesliga, Μπάγερν Μονάχου, καθώς στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής, υποδέχεται την Γκλάντμπαχ και είναι το λογικό φαβορί για την νίκη.

Παράλληλα, η Βόλφσμπουργκ θέλει τους τρεις βαθμούς στην έδρα της Μάϊντς, έτσι ώστε να κρατήσει με την σειρά της και με «ασφάλεια» την 2η θέση, ενώ η Λεβερκούζεν, δοκιμάζεται στην έδρα της βελτιωμένης Σάλκε, σε μία εξαιρετικά ανοικτή αναμέτρηση.

Πολύ σπουδαία εκτός έδρας νίκη για τη Χέρτα Βερολίνου, που επικράτησε 1-0 του Αμβούργου, με τον Λάνγκαμπ να κρίνει το ματς σκοράροντας στο 84΄, στα πλαίσια του εναρκτήριου αγώνα της αγωνιστικής.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παρασκευή 20/3

Αμβούργο-Χέρτα Βερολίνου 0-1
(84΄ Λάνγκαμπ)

Σάββατο 21/3
Κολονία-Βέρντερ Βρέμης
Ανόβερο-Ντόρτμουντ 21/3
Φράιμπουργκ-Αουγκσμπουργκ 21/3
Πάντερμπορν-Χοφενχάιμ 21/3
Στουτγκάρδη-Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 21/3
Σάλκε-Λεβερκούζεν 21/3

Κυριακή 22/3

Μάϊντς-Βόλφσμπουργκ
Μπάγερν Μονάχου-Γκλάντμπαχ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 25 αγώνες)
Μπάγερν Μονάχου 64
Βόλφσμπουργκ 53
Γκλάντμπαχ 44
Λεβερκούζεν 42
Σάλκε 39
Άουγκσμπουρκ 38
Χοφενχάιμ 36
Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 34
Βέρντερ Βρέμης 33
Ντόρτμουντ 30
Μάιντς 29
Κολονία 29
Χέρτα Βερολίνου 29 -26αγ.
Ανόβερο 27
Αμβούργο 25 -26αγ.
Πάντερμπορν 23
Φράιμπουργκ 22
Στουτγκάρδη 20

Στο Championnat (30η αγωνιστική)

Ακόμη ένα βήμα προς την κατάκτηση του Championnat, θα επιχειρήσει η Λιόν, καθώς στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής, υποδέχεται την Νις και με νίκη θα διατηρηθεί επικεφαλής.

Στο τέλος «λυτρώθηκε» η Παρί Σεν Ζερμέν που επικράτησε 3-1 της Λοριάν στο «Παρκ ντε Πρενς» στον εναρκτήριο αγώνα της αγωνιστικής. Με χατ-τρικ του Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, που πέτυχε δύο γκολ με πέναλτι, οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη και προσπέρασαν προσωρινά τη Λιόν στην κορυφή της βαθμολογίας. Για τη Λοριάν είχε ισοφαρίσει ο Ζορντάν Αγιού στο 67΄.

Τέλος η Μαρσέιγ είναι το λογικό φαβορί στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Λανς.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παρασκευή 20/3
Παρί ΣΖ-Λοριάν 3-1
(4΄πεν.,82΄πεν. Ιμπραϊμοβιτς, 90+1΄ – 67΄ Αγιού)

Σάββατο 21/3

Λιόν-Νις
Καέν-Μετς
Εβιάν-Μονπελιέ
Ρεν-Ναντ
Μπαστιά-Γκινγκάμπ
Τουλούζ-Μπορντό

Κυριακή 22/3
Σεντ Ετιέν-Λιλ
Ρεμς-Μονακό
Λανς-Μαρσέιγ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 29 αγώνες)
Παρί Σεν Ζερμέν 59 -30αγ.
Λιόν 58
Μαρσέιγ 54
Μονακό 50 -28αγ.
Σεντ Ετιέν 49
Μπορντό 48
Μονπελιέ 45 -28αγ.
Λιλ 41
Ναντ 39
Ρεν 38
Γκινγκάμπ 38
Μπαστιά 36
Ρεμς 35
Καέν 34
Λοριάν 34 -30αγ.
Νις 34
Εβιάν 32
Τουλούζ 29
Λανς 25
Μετς 22

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024