Ένταση στην Ολομέλεια από διαδικαστική παρέμβαση Κωνσταντοπούλου
Σε υψηλούς τόνους και με αφορμή διαδικαστικού χαρακτήρα θέματα, ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του πρώτου νομοσχεδίου της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακραίας ανθρωπιστικής κρίσης. Την ένταση προκάλεσε η απόφαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου να αλλάξει η μέχρι τώρα διαδικασία συζήτησης των νομοσχεδίων.
Σε υψηλούς τόνους και με αφορμή διαδικαστικού χαρακτήρα θέματα, ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του πρώτου νομοσχεδίου της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακραίας ανθρωπιστικής κρίσης.
Την ένταση προκάλεσε η απόφαση της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου που επικαλούμενη τον κανονισμό, ανακοίνωσε ότι θα αλλάξει η μέχρι τώρα διαδικασία συζήτησης των νομοσχεδίων και αντί των εισηγητών των κομμάτων, όπως είχε καθιερωθεί, θα ξεκινήσει με ομιλία του αρμόδιου υπουργού ώστε να μπορέσουν οι βουλευτές να έχουν πλήρη εικόνα για το νομοθέτημα.
Κάθετα αντίθετοι εμφανίστηκαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ενώ και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, πρότεινε η συζήτηση να διεξαχθεί με τον ίδιο τρόπο που γινόταν μέχρι σήμερα ώστε να μην αδικηθούν οι βουλευτές. Τόνισε δε, ότι τη λύση στο θέμα που προέκυψε, πρέπει να την δώσει η κυβέρνηση και οι υπουργοί να πάρουν το λόγο μετά τους εισηγητές.
Πρόταση ωστόσο που δεν έγινε δεκτή από την πρόεδρο της Βουλής, ενώ τη λύση έδωσε τελικά ο παριστάμενος υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης, που εισηγήθηκε να μιλήσει πριν τους εισηγητές μόνο η αρμόδια υπουργός.
Έτσι την συζήτηση άνοιξε η αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η μεγάλη δημοσκόπηση της Metron Analysis. στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων «MEGA Γεγονότα»
- Αρχεία Έπσταϊν: Ερωτήματα για επικεφαλής υπηρεσίας που διόρισε ο Ντόναλντ Τραμπ
- Κρασί: Γιατί είναι ακριβό όταν σερβίρεται στα εστιατόρια – Μήλον της Έριδος οι πολλαπλασιαστικοί συντελεστές
- Ηράκλειο: Άντρας περιπλανιόταν γυμνός στο λιμάνι – Τον αναζητούσαν συγγενείς του
- Γιάννης… Τραβόλτα: Πρωταγωνιστής σε… remake του Grease ο Αντετοκούνμπο (vid)
- Ανακοινώθηκαν στη Βουλή οι ανεξαρτητοποιήσεις των βουλευτών που αποχώρησαν από τη Νέα Αριστερά
