Κυκλώνας-γίγας χτύπησε το αρχιπέλαγος Βανουάτου στον Ειρηνικό
Ένας από τους ισχυρότερους τροπικούς κυκλώνες που έχουν παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια στον νότιο Ειρηνικό έπληξε την καρδιά του αρχιπελάγους Βανουάτου, βόρεια της Νέας Ζηλανδίας, όπου ζουν συνολικά περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι.
Ένας από τους ισχυρότερους τροπικούς κυκλώνες που έχουν παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια στον νότιο Ειρηνικό έπληξε την καρδιά του αρχιπελάγους Βανουάτου, βόρεια της Νέας Ζηλανδίας, όπου ζουν συνολικά περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι.
{{{ map }}}Ο κυκλώνας Παμ, κατηγορίας 5, με ανέμους ταχύτητας έως 250 χλμ./ώρα γύρω από το κέντρο του, έπληξε το εύθραυστο νησιωτικό σύμπλεγμα βράδυ (τοπική ώρα) πολύ κοντά στην πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη του, το Πορτ Βίλα.
Δεν υπάρχουν επίσημες αναφορές για θύματα, αλλά ανεπιβεβαίωτη πληροφορία που μεταφέρει η New Zealand Herald επικαλούμενη το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (UN OCHA) κάνει λόγο για 44 νεκρούς στην επαρχία Πενάμα.
Το αρχιπέλαγος αποτελείται από 83 μικρά νησιά, πολλά από αυτά χωρίς καλές υποδομές και με σπίτια ευάλωτα σε τόσο ακραία καιρικά φαινόμενα.
A «once-in-a-lifetime» storm is bearing down on the South Pacific islands of Vanuatu http://t.co/M46gS3lyK9 pic.twitter.com/jEUAcfBOa5
— Sky News (@SkyNews) March 13, 2015
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Προειδοποίηση για την κακοκαιρία Byron: «Δεν έχει τελειώσει» – Οι επτά περιοχές που θα σαρώσει
- Πληθαίνουν οι ενδείξεις – Το εμβόλιο του έρπητα ζωστήρα δείχνει να προστατεύει από την άνοια
- World Athletics: Τέλος στην αδικία των διαδρόμων
- Αλέξανδρος Κοψιάλης: «Είμαι 120 κιλά, άμα συνεχίσω θα φράξουν όλα»
- Gen Alpha μεγαλώνει στο χάος της παραπληροφόρησης – Ενημερώνεται, δυσπιστεί, αγχώνεται για το μέλλον
- Κεντρική Μακεδονία: Στα αγροτικά μπλόκα στην Κεντρική Μακεδονία κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ


