Τουρκία: Σύλληψη άνδρα που βοήθησε τις μαθήτριες να περάσουν στη Συρία
Ένας άνδρας συνελήφθη ως ύποπτος ότι βοήθησε τις τρεις ανήλικες στη Βρετανία να περάσουν στη Συρία, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας λέγεται ότι εργάζεται για την υπηρεσία πληροφοριών μίας χώρας που συμμετέχει στον συνασπισμό των χωρών κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Ένας άνδρας συνελήφθη ως ύποπτος ότι βοήθησε τις τρεις ανήλικες στη Βρετανία να περάσουν στη Συρία, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας λέγεται ότι εργάζεται για την υπηρεσία πληροφοριών μίας χώρας που συμμετέχει στον συνασπισμό των χωρών κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για την καταγωγή του άνδρα, ωστόσο σύμφωνα με τον Τσαβούσογλου δεν είναι αμερικανός ή πολίτης χώρας-μέλους της ΕΕ.
Οι μαθήτριες -η 15χρονη Σαμίμα Μπεγκούμ, η 16χρονη Καντίζα Σουλτάνα και η 15χρονη Αμίρα Αμπάσε- εκτιμάται ότι βρίσκονται στη Συρία. Εγκατέλειψαν το σπίτι τους στις 17 Φεβρουαρίου και ταξίδεψαν στην Τουρκία, από όπου πιστεύεται ότι πέρασαν στη Συρία.
Εκτιμάται ότι μετέβησαν στη Ράκα και ότι πήγαν στο σπίτι μιας Βρετανίδας, η οποία είχε έρθει σε επαφή με μία τουλάχιστον από τις μαθήτριες πριν από την εξαφάνισή τους.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα κορίτσια έχουν ως προορισμό στρατόπεδο εκπαίδευσης του Ισλαμικού Κράτους.
Ο Μ.Τσαβούσογλου δήλωσε ότι έχει ήδη ενημερωθεί ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συνεδρίασε η Επιτροπή εκτίμησης κινδύνου για την κακοκαιρία – Εισήγηση για κλειστά σχολεία στην Αττική την Τετάρτη
- Μέλπω Ζαρόκωστα: Συγκίνηση και χειροκρότημα στο τελευταίο «αντίο»
- Ο Κωστούλας έστειλε μήνυμα στους οπαδούς της Μπράιτον: «Χαρούμενος για το πρώτο γκολ στο γήπεδό μας» (vid)
- Ισπανία: Συγκλονίζει η 6χρονη που επέζησε από τη σιδηροδρομική τραγωδία – Νεκροί οι γονείς της, ο αδελφός της και ο ξάδελφός της
- Κ. Τσουκαλάς: «Σκοταδιστική» η άποψη της Καρυστιανού για τις αμβλώσεις, λέει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ
- Η Θύρα 13 «ξέσπασε» με Αλαφούζο και παίκτες: «Είσαι η ντροπή της ιστορίας – Βαριά η φανέλα του Παναθηναϊκού»
