Μάρδας: Ο προϋπολογισμός δεν βρίσκεται πολύ πίσω από τους στόχους
Η εκτέλεση του προϋπολογισμού δεν βρίσκεται «πολύ πίσω από τους στόχους», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας. Τόνισε ότι παρά τη μείωση εσόδων τον Ιανουάριο, τα έσοδα του Φεβρουαρίου ήταν «πολύ καλύτερα» χάρη στην καταβολή του ΕΝΦΙΑ και του ΦΠΑ.
Η εκτέλεση του προϋπολογισμού δεν βρίσκεται «πολύ πίσω από τους στόχους», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.
Ο κ. Μάρδας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως παρά τη μείωση εσόδων που καταγράφηκε τον Ιανουάριο, τα έσοδα του Φεβρουαρίου ήταν «πολύ καλύτερα» χάρη στην καταβολή του ΕΝΦΙΑ και του ΦΠΑ.
Διευκρίνισε ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να συναντηθεί με τα τεχνικά κλιμάκια, αλλά οι επαφές θα γίνουν σε επίπεδο γενικών διευθυντών.
Ερωτηθείς για τυχόν μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση για την είσπραξη ή την εξοικονόμηση πόρων, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε πως οι όποιες περικοπές δεν θα πλήξουν την ελληνική κοινωνία, αλλά θα έχουν ως στόχο την περιστολή της σπατάλης.
Παράλληλα, ο κ. Μάρδας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αναζήτησης κεφαλαίων μέσω έκδοσης ομολόγων, αποσαφηνίζοντας, όμως, πως ακόμα δεν έχουν γίνει σχετικές μελέτες ή εκτιμήσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νέες απειλές Τραμπ: «Μπορεί να περάσουμε από την Κούβα αφού τελειώσουμε με το Ιράν»
- Σε ισχύ ο ναυτικός αποκλεισμός των ΗΠΑ στο Ορμούζ – Συνομιλίες Λιβάνου και Ισραήλ με τη συμμετοχή Ρούμπιο
- Μία ασθενής, τρία θανατηφόρα αυτοάνοσα – Κυτταρική θεραπεία CAR-T δείχνει να κάνει θαύματα
- Συνταγή: Τάρτα με σπανάκι
- Ο νόμος του Ισραήλ για τη θανατική ποινή Παλαιστινίων δεν έχει να κάνει με την δικαιοσύνη, αλλά με τον εθνικισμό
- Φόβοι για νέο ανοδικό ράλι στις τιμές των καυσίμων – «Κάηκε» με ένα γέμισμα το Fuel Pass

