Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τoν γαλλόφωνο σε βίντεο του ISIS προσπαθεί να αναγνωρίσει το Παρίσι

Τoν γαλλόφωνο σε βίντεο του ISIS προσπαθεί να αναγνωρίσει το Παρίσι

Oι γαλλικές αρχές προσπαθούν να επιβεβαιώσουν αν o τζιχαντιστής που μιλά γαλλικά σε ένα βίντεο εκτέλεσης που έδωσε στη δημοσιότητα το Ισλαμικό Κράτος είναι φίλος του Μοχάμεντ Μερά, του δράστη μιας σειράς δολοφονιών στη Γαλλία το 2012.

Oι γαλλικές αρχές προσπαθούν να επιβεβαιώσουν αν o τζιχαντιστής που μιλά γαλλικά σε ένα βίντεο εκτέλεσης που έδωσε στη δημοσιότητα το Ισλαμικό Κράτος είναι φίλος του Μοχάμεντ Μερά, του δράστη μιας σειράς δολοφονιών στη Γαλλία το 2012.

Ο Μερά είχε σπείρει τον τρόμο στη Γαλλία σκοτώνοντας από τις 11 ως τις 19 Μαρτίου 2012 τρεις στρατιώτες και τρία παιδιά και έναν καθηγητή ενός εβραϊκού σχολείου.

Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε σε τζιχαντιστικούς ιστότοπους, εμφανίζεται ένα παιδί που φορά στολή παραλλαγής να σκοτώνει με μια σφαίρα στο κεφάλι έναν άραβα iσραηλινό, τον Μουχάμαντ Σαΐντ Ισμαήλ Μουσάλαμ, που κατηγορήθηκε ως πράκτορας της Μοσάντ, προτού ρίξει πολλές σφαίρες στο άψυχο κορμί του άνδρα.

Στο πλάι του παιδιού ένας τζιχαντιστής αναφέρθηκε στα γαλλικά στην πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση που είχε στόχο Εβραίους στη Γαλλία και απείλησε ότι το Ισλαμικό Κράτος θα επιτεθεί εναντίον των Ισραηλινών και θα καταβάλει την Ιερουσαλήμ.

«Γίνονται εξακριβώσεις» για την ταυτότητα του άνδρα αυτού, δήλωσε μια αστυνομική πηγή, συγκεκριμένα για να καθοριστεί πρόκειται για τον Σάμπρι Εσίντ, έναν φίλο του Μερά, όπως εκτιμούν πολλοί εμπειρογνώμονες.

«Είναι πιθανό να είναι αυτός» σημείωσε η αστυνομική πηγή. «Γίνονται αναλύσεις», επιβεβαίωσε μια άλλη πηγή που έχει γνώση των ερευνών.

Ο Σάμπρι Εσίντ, παλιός γνώριμος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Γαλλίας και ακραίος ισλαμιστής από την Τουλούζη, φέρεται να αναχώρησε τον Απρίλιο του 2014 από τη Γαλλία με προορισμό τη Συρία.

Την άνοιξη του 2014 η Σουάντ Μερά, η αδερφή του Μοχάμεντ, έφυγε επίσης από τη Γαλλία για τη Συρία.

Ο Εσίντ είχε συλληφθεί τον Δεκέμβριο του 2006 στη Συρία σε ένα σπίτι στο οποίο ήταν γνωστό ότι έμεναν μέλη της αλ Κάιντα, τα οποία στη συνέχεια πήγαιναν στο Ιράκ.

Αφού εστάλη πίσω στη Γαλλία, καταδικάστηκε το 2009 σε πενταετή κάθειρξη, εκ των οποίων το ένα έτος με αναστολή, στο πλαίσιο μιας υπόθεσης που αφορούσε ένα δίκτυο Ιρακινών τζιχαντιστών.

Ο Εσίντ ήταν φίλος του Μοχάμεντ Μερά και του αδελφού του Αμπντελκάντερ, ο οποίος είχε ανακριθεί και κρατηθεί προσωρινά στο πλαίσιο της έρευνας για τις δολοφονίες του Μαρτίου του 2012.

Ο πατέρας του Εσίντ είχε ζήσει με τη μητέρα του Μερά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024