
ΟΔΔΗΧ: Άντλησε 1,3 δισ. ευρώ μέσω εντόκων γραμματίων
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα Τετάρτη η έκδοση τρίμηνων έντοκων γραμματίων ύψους 1,3 δισ. ευρώ από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), με το κόστος δανεισμού να αυξάνεται περαιτέρω. Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 2,70%, έναντι 2,50% που ήταν στην έκδοση τρίμηνων έντοκων γραμματίων της 11 Φεβρουαρίου.
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα Τετάρτη η έκδοση τρίμηνων έντοκων γραμματίων ύψους 1,3 δισ. ευρώ από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), με το κόστος δανεισμού να αυξάνεται περαιτέρω.
Αναλυτικά, σήμερα διενεργήθηκε δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων, ύψους 1 δισ. ευρώ. Υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 1,3 δισ. ευρώ, πού υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 1,30 φορές (στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη έκδοση τρίμηνων εντόκων).
Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 300 εκατ. ευρώ.
Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 2,70%, έναντι 2,50% που ήταν στην έκδοση τρίμηνων έντοκων γραμματίων της 11 Φεβρουαρίου.
Σημειώνεται πως παρά το αυξημένο επιτόκιο των εντόκων γραμματίων οι ξένοι επενδυτές έχουν δείξει απροθυμία να ανανεώσουν τα έντοκα που διακρατούν με αποτέλεσμα οι σχετικές εκδόσεις να καλύπτονται σε σημαντικό βαθμό από καταθέσεις φορέων της γενικής κυβέρνησης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιάσονας Μανδηλάς: Η εν πλω πρόταση γάμου στον σύντροφό του
- Διανομέας παρέσυρε ανήλικο στην Καλλιθέα
- ΣΥΡΙΖΑ για δήλωση Μητσοτάκη: Μνημείο πολιτικής υποκρισίας και απόπειρα απελπισμένης διαφυγής από τις ευθύνες του
- LIVE: Λέτσε – Αταλάντα
- Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε εφοριακό επειδή ενημέρωνε καταστηματάρχες ενόψει ελέγχων
- Οδηγός επιβίωσης σε έναν αβέβαιο κόσμο: Η λίστα με τα τρόφιμα που πρέπει να αρχίσουμε να αποθηκεύουμε