Νέες διοικήσεις σε οργανισμούς που εποπτεύει το υπουργείο Υγείας
Στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), πρόεδρος αναλαμβάνει η Κατερίνα Αντωνίου, Επίκουρη Καθηγήτρια Φαρμακολογίας στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων και α' αντιπρόεδρος η Δέσποινα Μακριδάκη που είναι κλινικός φαρμακοποιός ΕΚΠΑ, νοσοκομειακός φαρμακοποιός, διευθύντρια ΕΣΥ και διευθύντρια του ενοποιημένου φαρμακείου του «ΓΝΑ Σισμανόγλειο - Αμαλία Φλέμινγκ».
Στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), πρόεδρος αναλαμβάνει η Κατερίνα Αντωνίου, Επίκουρη Καθηγήτρια Φαρμακολογίας στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων και α’ αντιπρόεδρος η Δέσποινα Μακριδάκη που είναι κλινικός φαρμακοποιός ΕΚΠΑ, νοσοκομειακός φαρμακοποιός, διευθύντρια ΕΣΥ και διευθύντρια του ενοποιημένου φαρμακείου του «ΓΝΑ Σισμανόγλειο – Αμαλία Φλέμινγκ».
Στην Επιτροπή Προμηθειών Υγείας (ΕΠΥ) πρόεδρος αναλαμβάνει η Πετρούλα Σαρτζετάκη, δικηγόρος και διδάκτωρ Νομικής του Πανεπιστημίου Aix-Marseille.
Στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων τη θέση του προέδρου παίρνει ο Ανδρέας Καραμπίνης, καθηγητής επείγουσας Ιατρικής ΕΚΠΑ και συντονιστής διευθυντής της ΜΕΘ του Ωνασείου.
Στο Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) τοποθετούνται, πρόεδρος ο Αθανάσιος Γιαννόπουλος, ομότιμος καθηγητής χειρουργικής του Πανεπιστήμιο Αθηνών και αντιπρόεδρος ο Ευστάθιος Πανταζής, δικηγόρος-κοινωνιολόγος.
Στην ειδική Επιτροπή Κατάρτισης Καταλόγου Συνταγογραφούμενων Φαρμακευτικών Ιδιοσκευασμάτων και Εξορθολογισμού Πλαισίου Χορήγησης Ιδιοσκευασμάτων για Σοβαρές Ασθένειες, πρόεδρος ορκίσθηκε ο Δημήτρης Κούβελας, καθηγητής φαρμακολογίας και κλινικής φαρμακολογίας, στο Τμήμα Iατρικής, Α.Π.Θ., ενώ στην Επιτροπή Τιμών Φαρμάκων, τοποθετήθηκε πρόεδρος ο Ιωάννης Φίλος, αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Λίβανος: Συγκαλείται εκτάκτως το ΣΑ του ΟΗΕ για τον θάνατο των κυανοκράνων
- Οι 20 πρώτοι στη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ – Καρχιμάκης, Γλαβίνας, Διαμαντοπούλου στην πρώτη τριάδα
- Τέξας: 15χρονος μαθητής πυροβόλησε καθηγήτρια και αυτοκτόνησε
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: SOS για επάρκεια
- Γυναικείος αθλητισμός: Η νέα «χρυσή» επενδυτική αγορά με εκρηκτική ανάπτυξη
- Νέα Αριστερά: Δικαστική δικαίωση για την Τυχεροπούλου – Πλιάτσικο στα κόκκινα δάνεια με κυβερνητική ανοχή
