Βαρουφάκης: Η κυβέρνηση σαφώς επιθυμεί την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων
Σε συνάντηση του «think tank» Aspen Institute, που πραγματοποιείται κεκλεισμένων των θυρών, στη Βενετία, συμμετέχει ο Γιάνης Βαρουφάκης. Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση σαφώς επιθυμεί την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και ότι το κύριο ζήτημα αφορά την ένταξή τους σε ένα γενικότερο ευρωπαϊκό πλαίσιο, θετικό για όλους.
Σε συνάντηση του «think tank» Aspen Institute, που πραγματοποιείται κεκλεισμένων των θυρών, στη Βενετία, συμμετέχει ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.
Από τα κύρια θέματα της συζήτησης, η κρίση στην Ευρωζώνη και οι δυνατότητες αντιμετώπισής της.
Σε δηλώσεις του στο περιθώριο της συνάντησης, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι το βασικό θέμα αφορά τον τρόπο έγκρισης και εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων και την διαδικασία με την οποία αυτές θα κριθούν.
Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση σαφώς επιθυμεί την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και ότι το κύριο ζήτημα αφορά την ένταξή τους σε ένα γενικότερο ευρωπαϊκό πλαίσιο, θετικό για όλους.
Τόνισε ακόμη ότι οι αναφορές στην Ελλάδα ήταν θετικές και ότι ο πρόεδρος του Eurogroup έχει απαντήσει στην επιστολή που ο ίδιος του έχει στείλει.
Σημειώνεται ότι από την Ιταλία ο κ. Βαρουφάκης θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για το κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας 9 Μαρτίου.
- Εμπλουτισμένη η λίστα μεταρρυθμίσεων με αναφορά στην επόμενη συμφωνία
- Διαβάστε την επιστολή Βαρουφάκη (στα αγγλικά)
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μαρκ Ράφαλο VS Τζέιμς Κάμερον: Άν το deal της Netflix το έκλεινε η Paramount θα είχατε πρόβλημα με τα μονοπώλια;
- Η επιστήμη ξέρει το μυστικό για έναν επιτυχημένο γάμο
- Τέμπη: Μαζικά συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα – Σε πλήρη ετοιμότητα η ΕΛ.ΑΣ., τα μέτρα ασφαλείας
- Η Μπρίτανι Μπράουερ υποστηρίζει ότι το νέο ντοκιμαντέρ για το American Next Top Model είναι «τραυματικό»
- Ενέργεια: Το «σενάριο επιστημονικής φαντασίας» που σήμερα μπορεί να γίνει πραγματικότητα
- Πληθωρισμός: Γιατί τσιμπάει στις στατιστικές, αλλά «δαγκώνει» στην τσέπη μας



