Τσίπρας: Η ΕΚΤ μάς έχει τη θηλιά στο λαιμό, αναλαμβάνει μεγάλη ευθύνη
Εάν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν επιτρέψει στην Ελλάδα την αύξηση εκδόσεων βραχυπρόθεσμου χρέους, αναλαμβάνει μεγάλη ευθύνη, τονίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο Spiegel. «Η ΕΚΤ μάς έχει ακόμη τη θηλιά στο λαιμό» λέει και αποκλείει για άλλη μια φορά την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, «γιατί αγαπώ την Ευρώπη». Τονίζει ότι ζητά από τους όλους τους υπουργούς «λιγότερα λόγια και περισσότερα έργα».
Εάν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν επιτρέψει στην Ελλάδα την αύξηση εκδόσεων βραχυπρόθεσμου χρέους, αναλαμβάνει μεγάλη ευθύνη, τονίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο Spiegel, όπως αναφέρει το Reuters. «Η ΕΚΤ μάς έχει ακόμη τη θηλιά στο λαιμό» τόνισε χαρακτηριστικά.
Όπως εξηγεί ο πρωθυπουργός μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό, η Ελλάδα θέλει να εκδώσει βραχυπρόθεσμο χρέος, όπως έντοκα γραμμάτια, για να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό και προειδοποιεί πως εάν η ΕΚΤ απορρίψει το αίτημα, αναλαμβάνει και την ευθύνη, καθώς σε αυτή την περίπτωση «θα επιστρέψουμε στο θρίλερ που είδαμε πριν τις 20 Φεβρουαρίου (σ.σ οπότε επιτεύχθηκε στο Eurogroup η συμφωνία για τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης της Ελλάδας)».
«Η ΕΚΤ μάς έχει ακόμη τη θηλιά στο λαιμό» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξης που δόθηκαν στη δημοσιότητα.
Ο έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε πως δεν θέλει η Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ, «επειδή αγαπώ την Ευρώπη», και πρόσθεσε πως έχει ζητήσει απ’ όλους τους υπουργούς του -και όχι μόνο από τον μαχητικό υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη- «λιγότερα λόγια και περισσότερα έργα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Chios-Kythira Pass 2026: Πώς θα κάνετε χρήση του voucher
- Πόλο: Ο Ολυμπιακός έχει στόχο το 2-0 κόντρα στη Βουλιαγμένη
- Νικόλ Κίντμαν: Η σαγηνευτική συνάντηση με τον Μπρανκούζι για τον οίκο Christie’s
- Πάτρα: Άγρια επίθεση σε 13χρονη από συμμαθήτριές της
- Εκλογές το 2027 επανέλαβε ο Μητσοτάκης στο συνέδριο της ΝΔ
- Greek Probe Points to Malfunction in Sea Drone Incident