Εγκρίθηκε ο υποθαλάσσιος αγωγός που θα συνδέει την Αίγινα με το δίκτυο ΕΥΔΑΠ
Εγκρίθηκε ομόφωνα από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, η κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού που θα συνδέει την Αίγινα με το δίκτυο ύδρευσης της ΕΥΔΑΠ. Το έργο, που θα καλυφθεί από πόρους της Περιφέρειας Αττικής, προϋπολογισμού 32,52 εκατ. ευρώ (συμπ. ΦΠΑ), αναμένεται να δώσει οριστική λύση στο σημαντικό πρόβλημα υδροδότησης που αντιμετωπίζει το νησί εδώ και χρόνια.
Εγκρίθηκε ομόφωνα από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, η κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού που θα συνδέει την Αίγινα με το δίκτυο ύδρευσης της ΕΥΔΑΠ.
Το έργο, που θα καλυφθεί από πόρους της Περιφέρειας Αττικής, προϋπολογισμού 32.520.000 ευρώ (συμπ. ΦΠΑ), αναμένεται να δώσει οριστική λύση στο σημαντικό πρόβλημα υδροδότησης που αντιμετωπίζει το νησί εδώ και χρόνια.
Ο υποθαλάσσιος αγωγός θα έχει συνολικά 14 χιλιόμετρα μήκος, θα ποντιστεί σε 95 μέτρα βάθος και θα τροφοδοτεί την Αίγινα με 25.000-30.000 κυβικά μέτρα ετησίως.
«Μετά από πολλά χρόνια ένα όνειρο, ένα καθολικό αίτημα όλων των Αιγινητών γίνεται πραγματικότητα» σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Π.Χατζηπέρος.
Τόνισε επίσης, ότι «το συγκεκριμένο νησί ταλαιπωρείται εδώ και πολλά χρόνια από τη λειψυδρία και οι πολίτες πληρώνουν κάθε χρόνο 4-5 εκατομμύρια ευρώ για τη μεταφορά νερού με υδροφόρα πλοία».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Οι «άνθρωποι-ρομπότ» κερδίζουν τους επενδυτές
- Γουατεμάλα: Σε «κατάσταση πολιορκίας» κηρύχθηκε η χώρα μετά τις δολοφονίες αστυνομικών από συμμορίες
- Πορτογαλία: Ο ακροδεξιός υποψήφιος περνάει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών
- Γουατεμάλα: 7 αστυνομικοί δολοφονούνται από συμμορίες μετά τις εξεγέρσεις σε φυλακές
- Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Αχαρνές
- Γροιλανδία: ΕΕ και Βρετανία δεσμεύονται για την κυριαρχία της Δανίας, λέει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν