Παγίδα η επικύρωση της συμφωνίας στη Βουλή εκτιμά η κυβέρνηση
Τον κίνδυνο της αυτοπαγίδευσης σε δεσμεύσεις και τετελεσμένα προσπαθεί να αποφύγει η κυβέρνηση, επιμένοντας στην ορθότητα της απόφασής της να μην κυρωθεί η συμφωνία με τους εταίρους από τη Βουλή. Σπεύδει όμως να διαβεβαιώσει ότι η συμφωνία που θα προκύψει μετά τον Ιούνιο θα τεθεί υπό την έγκριση του Κοινοβουλίου.
Όπως αναφέρουν Τα Νέα, εμμέσως πλην σαφώς πάντως η κυβέρνηση οδηγήθηκε στην παραδοχή πως η ψήφισή της δανειακής σύμβασης από τη Βουλή μπορεί να προκαλέσει προσκόμματα στη διαπραγμάτευση.
Την ώρα που η ίδια θα προκαλέσει συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τα Μνημόνια θα ήταν σχεδόν καταστροφικό να κατηγορηθεί από την αξιωματική αντιπολίτευση ότι συνεχίζει την πολιτική της λιτότητας και των Μνημονίων επικυρώνοντας τη νέα συμφωνία.
Και δεν είναι μόνο ο φόβος καταψήφισης της συμφωνίας από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αφού ουδείς μπορεί να διαβεβαιώσει ότι και οι βουλευτές των ΑΝΕΛ θα ψήφιζαν συντεταγμένα υπέρ της κύρωσης.
Επίσης, ο ESM δεν ζητεί την κύρωση της παράτασης από τη Βουλή αφού δεν υπάρχει διεθνής απαίτηση για επικύρωση και δηλώνει ότι τού αρκεί η υπογραφή του αρμόδιου υπουργού Γιάνη Βαρουφάκη. Κυβερνητικές πηγές προσθέτουν ότι υπάρχει και σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
Επίσης, το Μαξίμου επικαλείται ό,τι συνέβη στο γερμανικό Κοινοβούλιο, σχολιάζοντας ότι η Μπούντεσταγκ δεν κύρωσε καμία δανειακή σύμβαση, απλώς έδωσε την έγκρισή της στην απόφαση του Eurogroup και στη λίστα μεταρρυθμίσεων Βαρουφάκη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Όλες οι λεπτομέρειες της συμφωνίας Παναθηναϊκού – Γιαμπουσέλε»
- Ρούτε: «Απολύτως απαραίτητη» η νέα επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν
- Ρωσία: Ουκρανικές επιθέσεις drones προκάλεσαν έναν θάνατο και ζημιές σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις
- «Τρέλα» για την Αργεντινή: Oι έξαλλοι πανηγυρισμοί για την πρόκριση στους «8» του Μουντιάλ (vids)
- Επτά παρεμβάσεις από Ανδρουλάκη για την αναγέννηση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας
- Μετά τους σεισμούς: Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας θέλει να ξανανοίξει το αεροδρόμιο του Καράκας «το συντομότερο»
- Από τις πιέτες- φτέρες στις τσάντες-αρμαντίλλο: Η νέα συλλογή υψηλής ραπτικής του Dior ποντάρει στη χαρά
- Ο Ερντογάν στη συνάντηση με τον Τραμπ κέρδισε τη «μάχη», αγωνίζεται για να κερδίσει και τον «πόλεμο» – Δεδομένος σύμμαχος η Ελλάδα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442