Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο υψηλότερος ξύλινος ουρανοξύστης του κόσμου θα υψωθεί στη Βιέννη

Ο υψηλότερος ξύλινος ουρανοξύστης του κόσμου θα υψωθεί στη Βιέννη

Τον υψηλότερο ξύλινο ουρανοξύστη στον κόσμο σχεδιάζουν Αυστριακοί αρχιτέκτονες στη Βιέννη. Ο ουρανοξύστης HoΗο, που θα έχει ύψος 84 μέτρων και θα κατασκευαστεί στην βιεννέζικο προάστιο του Σέεσταντ Ασπερν, θα στεγάσει γραφεία, ξενοδοχείο, διαμερίσματα, εστιατόριο και ένα κέντρο ευεξίας.

Τον υψηλότερο ξύλινο ουρανοξύστη στον κόσμο σχεδιάζουν Αυστριακοί αρχιτέκτονες στη Βιέννη. Ο ουρανοξύστης HoΗο, που θα έχει ύψος 84 μέτρων και θα κατασκευαστεί στην βιεννέζικο προάστιο του Σέεσταντ Ασπερν, θα στεγάσει γραφεία, ξενοδοχείο, διαμερίσματα, εστιατόριο και ένα κέντρο ευεξίας. Το κόστος κατασκευής του αναμένεται να ανέλθει στα 60 εκατ. ευρώ.

Η επικεφαλής του έργου, Καρολίν Πάλφι, δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα Guardian ότι η κατασκευάστρια εταιρεία Kerbler επέλεξε το ξύλο, λόγω των περιβαλλοντικών οφελών του, επειδή απορροφάει το διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα.

«Χρησιμοποιήθηκε πριν από 200 χρόνια και ήταν και τότε ένα τέλειο υλικό, οπότε και τώρα θα είναι εξίσου τέλειο», είπε η Πάλφι, προσθέτοντας πως «οφείλουμε να σκεφτόμαστε εναλλακτικά και διαφορετικά πλέον [όσον αφορά στην αρχιτεκτονική]».

Με το 76% του κτιρίου να είναι φτιαγμένο από ξύλο, οι αρχιτέκτονες λένε ότι θα εξοικονομήσει 2.800 τόνους εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε σύγκριση με ένα παρόμοιο κτίριο -δηλαδή, το ισοδύναμο με το να οδηγείς καθημερινά για 40 χιλιόμετρα ένα αυτοκίνητο για 1.300 χρόνια!

Οι μόνοι που εγείρουν ερωτήματα σχετικά με την κατασκευή του ουρανοξύστη είναι οι… πυροσβέστες της πόλης. «Πρέπει να διενεργήσουμε ειδικά δοκιμαστικά τεστ για να για να βεβαιωθούμε πως το κτίριο θα διαθέτει όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφαλείας, ειδικά δε ένα αποτελεσματικό σύστημα υδάτινης πυρόσβεσης», είπε ο εκπρόσωπος του πυροσβεστικού σώματος Κρίστιαν Βέγκνερ.

Πάντως, αρκετοί Αυστριακοί πολιτικοί είναι υπέρμαχοι του εν λόγω σχεδίου, με την Κατρίνα Ριντλ του Λαϊκού Κόμματος να επισημαίνει με νόημα πως «η Βιέννη δεν είναι μια πόλη γεμάτη ουρανοξύστες, όμως η καινοτομία αποτελεί κομμάτι της ζωής μας εδώ και θέλουμε να δοκιμάσουμε νέα πράγματα».

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Τσάβαλος

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024