Κριτσίνια σφολιάτας με πραλίνα φουντουκιού
ΥΛΙΚΑ(για 1 λαµαρίνα) 1πακέτο?φύλλο σφολιάτας Χρυσή Ζύμη 850 γρ. 1 µικρό βάζο έτοιµη πραλίνα φουντουκιού 1 κουτί µπισκότα τύπου πτι-µπερ, περασµένα από το multi 1 αβγό, ελαφρώς χτυπηµένο (για την επάλειψη) µαύρη ζάχαρη (για το πασπάλισµα των κριτσινιών πριν από το ψήσιµο) ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1 Στρώνουµε τη σφολιάτα σε έναν καθαρό πάγκο εργασίας, απλώνουµε σε όλη […]
Spotlight
-
Είναι 110 ετών και ζει μόνος του - Αυτό είναι το μυστικό του
-
Δεκτή η προσφυγή γονέα θύματος στα Τέμπη κατά εισαγγελικής απόφασης - Παραπέμπεται στον Άρειο Πάγο
-
Γιατί μπορεί να γίνει επικίνδυνο το «αθώο» τρίψιμο στα μάτια
-
Πόσες ζωές έχουν σωθεί χάρη στα εμβόλια; Τουλάχιστον 15 φορές ο πληθυσμός της Ελλάδας
ΥΛΙΚΑ(για 1 λαµαρίνα)
1πακέτο?φύλλο σφολιάτας Χρυσή Ζύμη 850 γρ.
1 µικρό βάζο έτοιµη πραλίνα φουντουκιού
1 κουτί µπισκότα τύπου πτι-µπερ, περασµένα από το multi
1 αβγό, ελαφρώς χτυπηµένο (για την επάλειψη)
µαύρη ζάχαρη (για το πασπάλισµα των κριτσινιών πριν από το ψήσιµο)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Στρώνουµε τη σφολιάτα σε έναν καθαρό πάγκο εργασίας, απλώνουµε σε όλη την επιφάνειά της την πραλίνα και πασπαλίζουµε µε το τριµµένο µπισκότο.
2 Κόβουµε τη σφολιάτα σε λωρίδες πάχους 2 εκ. και τις στρίβουµε από τη µία άκρη µέχρι την άλλη. Κατόπιν κόβουµε τις στριφτές λωρίδες σε πιο µικρές, των 10 εκ.
3 Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα. Τοποθετούµε τα κριτσίνια σε λαµαρίνα στρωµένη µε φύλλο σιλικόνης ή λαδόκολλα, τα αλείφουµε µε το αβγό, πασπαλίζουµε µε τη ζάχαρη και τα ψήνουµε για περίπου 30-40 λεπτά, µέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
Το μυστικό για απίθανες σφολιατοδημιουργίες!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις