Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σόιμπλε: Υπάρχουν αμφιβολίες για την αξιοπιστία των δεσμεύσεων της Ελλάδας

Σόιμπλε: Υπάρχουν αμφιβολίες για την αξιοπιστία των δεσμεύσεων της Ελλάδας

Στην αποσαφήνιση πως η παράταση για τέσσερις μήνες της δανειακής σύμβασης της Ελλάδας δεν ήταν  εύκολη απόφαση για τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης και πως παραμένουν μεγάλες αμφιβολίες για την αξιοπιστία των δεσμεύσεων της Αθήνας για μεταρρυθμίσεις προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Στην αποσαφήνιση πως η παράταση για τέσσερις μήνες της δανειακής σύμβασης της Ελλάδας δεν ήταν μία εύκολη απόφαση για τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης και πως παραμένουν μεγάλες αμφιβολίες για την αξιοπιστία των δεσμεύσεων της Αθήνας για μεταρρυθμίσεις προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας στο γερμανικό ραδιοφωνικό δίκτυο SWR2.

«Δεν ήταν εύκολη η απόφαση ούτε για εμάς αλλά ούτε και για την ελληνική κυβέρνηση γιατί είχε υποσχεθεί στους πολίτες κάτι εντελώς διαφορετικό στην προεκλογική της εκστρατεία», ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ερώτημα τώρα είναι αν μπορεί κανείς να πιστέψει τις διαβεβαιώσεις της ελληνικής κυβέρνησης ή όχι. «Υπάρχουν αμφιβολίες στη Γερμανία που πρέπει να γίνουν κατανοητές», είπε.

Ο κ. Σόιμπλε διαβεβαίωσε ακόμη πως «ούτε ένα ευρώ βοήθειας» δεν θα δοθεί στην Ελλάδα, όσο η χώρα δεν έχει εκπληρώσει όλες τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι των εταίρων της, στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης.

«Ούτε ένα ευρώ δεν θα δοθεί, πριν η Ελλάδα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της. Αν εκπληρώσουν (τις δεσμεύσεις τους), τότε θα μπορέσουν να λάβουν τις δόσεις που απομένουν» επέμεινε και πρόσθεσε: «Και αν δεν τις εκπληρώσουν, οι δόσεις δεν θα καταβληθούν».

Πάντως ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κάλεσε τους Γερμανούς βουλευτές να εγκρίνουν αύριο και μεθαύριο την παράταση κατά την ψηφοφορία στη γερμανική Bουλή.

Σημειώνεται πως σήμερα η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung παρουσίασε δημοσκόπηση της εταιρείας Emnid, σύμφωνα με την οποία «η πλειοψηφία των Γερμανών θεωρεί ξεδιάντροπο» τον τρόπο με τον οποίο εμφανίζονται ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στις διαβουλεύσεις που διεξάγονται για την εξεύρεση κοινού τόπου μεταξύ Ελλάδας και εταίρων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024