Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο νιγηριανός στρατός έδιωξε την Μπόκο Χαράμ από την πόλη Μπάγκα

Ο νιγηριανός στρατός έδιωξε την Μπόκο Χαράμ από την πόλη Μπάγκα

Ο στρατός της Νιγηρίας ανακοίνωσε ότι έθεσε υπό τον έλεγχό του την πόλη Μπάγκα, στις όχθες της λίμνης Τσαντ, η οποία από τις αρχές Ιανουαρίου είχε πέσει στα χέρια των εξτρεμιστών ισλαμιστών της Μπόκο Χαράμ. Στην πόλη αυτή οι ισλαμιστές αντάρτες είχαν πραγματοποιήσει μια από τις αιματηρότερες επιθέσεις των τελευταίων έξι χρόνων.

Ο στρατός της Νιγηρίας ανακοίνωσε ότι έθεσε υπό τον έλεγχό του την πόλη Μπάγκα, στις όχθες της λίμνης Τσαντ, η οποία από τις αρχές Ιανουαρίου είχε πέσει στα χέρια των εξτρεμιστών ισλαμιστών της Μπόκο Χαράμ.

Στην πόλη αυτή οι ισλαμιστές αντάρτες είχαν πραγματοποιήσει μια από τις αιματηρότερες επιθέσεις των τελευταίων έξι χρόνων.
{{{ map }}}
«Τα στρατεύματα ανέκτησαν τη Μπάγκα το απόγευμα Σαββάτου, έπειτα από σφοδρές μάχες με τους τρομοκράτες. Υπήρξαν βαριές απώλειες. Σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση των νιγηριανών δυνάμεων. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν αργότερα» έγραψε εκπρόσωπος του στρατού στο λογαριασμό των ενόπλων δυνάμεων στο Twitter.

Η Νιγηρία, το Τσαντ και το Καμερούν συνεργάζονται στρατιωτικά προκειμένου να σταματήσουν την προέλαση των ανταρτών της Μπόκο Χαράμ.

Οι ισλαμιστές ελέγχουν μεγάλο τμήμα της βορειοανατολικής Νιγηρίας, στην περιοχή της λίμνης Τσαντ, σκορπώντας τον τρόμο στους κατοίκους των χωριών με δολοφονίες και απαγωγές ανηλίκων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024